Арести в Държавен Фонд Земеделие. След акция на Спецпрокуратурата задържаха

...
Арести в Държавен Фонд Земеделие. След акция на Спецпрокуратурата задържаха
Коментари Харесай

Спецакция в ДФ Земеделие: Арестувани са шестима висши служители

Арести в Държавен Фонд " Земеделие ". След акция на Спецпрокуратурата задържаха шест души - измежду тях заместник-изпълнителния шеф, както и шефове на дирекции. Акцията е част от следствието против предприемача Миню Стайков, който е упрекнат в злоупотреби с еврофондове.

Още при започване на работния ден чиновници на Държавен фонд " Земеделие " бяха изведени с белезници. По време на акцията в постройката са претърсени десетки кабинети на чиновници. Иззети са и документи, свързани с европрограми за развиване на селските региони.

Според прокуратурата има данни, че чиновници на управителни позиции са оказвали чадър над компании, свързани с алкохолния необут Миню Стайков. Нарушенията са по две европрограми - за развиване на селските региони и засаждане на нови лозя.

Събрани са доказателства, че арестуваните са оказали подпомагане на групата на Стайков и са направили нарушавания по работа. Според прокуратурата те са имали директен контакт със Стайков.
Иван Гешев, заместник-главен прокурор: Това за мен най-малкото приказва за безочливост и неналичието на каквато и да е обикновено възпитание. Трябва да е ясно, че тези времена свършват. Всеки, който не е наясно със себе си и възприятието си за самозапазване ще си понесе съответната отговорност.
Заместник-главният прокурор разкри елементи и по друго следствие - против сегашния и някогашния шеф на работа " Военна информация ", обвързвано с приключване на класифицирани данни.

Според Иван Гешев чиновник на разузнаването е изпратен да бъде водач на предприемач в чужбина и да го осведоми.
Иван Гешев, заместник-главен прокурор: Шефът на службата " Военна информация " да окаже на представител на тази работа в другарска страна от Европейски Съюз да брифира предприемач, т.е. да го запознае с проблеми, които го касаят него от неговите бизнес ползи, и този чиновник от " Военна информация " да му е таксиметров водач няколко дни. Не знам дали е обидно за един офицер това нещо, само че за българските жители би трябвало да е обидно. Тези хора, в случай че желаят да работят като таксиметрови водачи, да напущат и да работят като таксиметрови водачи.
Дали сходни дейности са закононарушение е обект на инспекция добави още заместник-главният прокурор.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР