Арести на пътни полицаи. Поредната акция бе в КАТ-Благоевград. С

...
Арести на пътни полицаи. Поредната акция бе в КАТ-Благоевград. С
Коментари Харесай

Прокуратурата: Началникът на КАТ-Благоевград е взимал подкупи за бърза регистрация на коли


Арести на пътни служители на реда. Поредната акция бе в КАТ-Благоевград. С белезници се оказа и началникът на „ Пътната полиция” в града.

„ Сигналът, по който стартира да работи Окръжната прокуратура в Благоевград пристигна от Дирекция „ Вътрешна сигурност” на Министерство на вътрешните работи. Човекът, който обществено заяви, че е подавал сходни сигнали, ще бъде поканен да бъде разпитан като очевидец. Този човек изяснява схемата, която ние сме открили и която беше доказана в началото и от СРС-тата, които е употребила Дирекция „ Вътрешна сигурност” на Министерство на вътрешните работи. Действително се касае за корупционна скица. Окръжната прокуратура в Благоевград е образувала досъдебно произвеждане за искане и приемане на подкупи”, съобщи за „ Здравей, България” по Нова тв представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова.

„ Имаме доказателства, че са били желани и получавани пари от началника на КАТ, с цел да наруши служебните си отговорности. Подкупите са получавани за бърза регистрация на моторни транспортни средства, както и за даване на специфични регистрационни номера (в това число поредни идентични числа, огледални номера или две по две идентични цифри)”, добави Арнаудова.

По думите й корупционната активност е траяла 4-5 месеца.

„ Преди 6 месеца информирахме „ Вътрешна сигурност” на Министерство на вътрешните работи за корупционни практики в КАТ-Благоевград. С нас се свързаха трима българи и двама македонци”, изясни журналистът Иван Хамбарджийски.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР