Арести на митничари и гранични полицаи на митнически пункт Калотина.

...
Арести на митничари и гранични полицаи на митнически пункт Калотина.
Коментари Харесай

Началникът на митнически пункт Калотина и над 30 души са задържани за корупция

Арести на митничари и гранични служители на реда на митнически пункт " Калотина ". Акцията е против корупцията и се организира в наличието на основния прокурор и основния секретар на Министерство на вътрешните работи.

Задържани досега са над 30 души, те са митничари и гранични служители на реда. Сред тях е и началникът на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина ". Разбитата корупционна скица е работила на така наречен принцип ол инклузив - т.е., искане от всеки и всичко, от леки коли до товарни камиони с предложения за трафик на оръжие, опиати и на хора.
Иван Гешев - основен прокурор: Става въпрос, съгласно сътрудниците, за събрани доказателства за проведена незаконна група, занимаваща се с корупционни дейности. Kолегите от Специализираната прокуратура, наблюдаващите прокурори работят с сътрудниците от Министерство на вътрешните работи и вътрешна сигурност, с Антикорупционната комисия. Става въпрос за много огромна организация.Ивайло Иванов - основен секретар на Министерство на вътрешните работи: Положителното е, че успяхме да опазим всичко в загадка и реализацията е реалност. И към този миг не престават дейностите по следствието. Има арестувани над 30 индивида. Към този миг не мога да кажа на кого ще бъде повдигнато обвиняване. Това ще решат наблюдаващите прокурори. Аз нямам позволение да експортирам повече.
Граничният пункт към този момент работи в посока България, чака се всеки миг да проработи и на изхода от страната в посока Сърбия.
 Акция на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата на Акция на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата на "Калотина ", има арестувани митничари и служители на реда
Мащабна интервенция на „ Вътрешна сигурност “ в Министерство на вътрешните работи и прокуратурата се организира сега на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “. По информация на „ Хоризонт “ има доста задържа...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР