Арести на митничари и гранични полицаи на граничния пункт Калотина.

...
Арести на митничари и гранични полицаи на граничния пункт Калотина.
Коментари Харесай

Спецакция срещу корупция на Калотина: Задържани са над 30 митничари и полицаи

Арести на митничари и гранични служители на реда на граничния пункт " Калотина ". Акцията е против корупцията. Задържана е цяла промяна от чиновниците. Операцията се организира в наличието на основния прокурор и основния секретар на Министерство на вътрешните работи.

От източници на " По света и у нас " разбрахме, че незаконната скица е работила на така наречен принцип ол инклузив - т.е., искане на всичко от всеки, в това число от леки коли до товарни камиони, с предложения от алкохол до трафик на оръжие, опиати и на хора.

Операцията на Спецпрокуратурата, вътрешна сигурност и антикорупционната комисия е почнала преди обяд. Първи е арестуван началникът на митническия пункт, а по-късно и митничарите, които са обслужвали трафика, както посока излаз България, по този начин и на вход към страната. Арестувани са и гранични служители на реда.
Ивайло Иванов, основен секретар на Министерство на вътрешните работи: Тук участваха Министерство на вътрешните работи, вътрешна сигурност, антикорупционната комисия, Столична дирекция на вътрешните работи, от ГДНП, дирекция " Жандармерия " доста хора и позитивното е, че успяхме да опазим всичко в загадка и реализацията е реалност. Има арестувани над 30 индивида сега, цялата промяна от митничарите, които са тук на работа, има гранични служители на реда арестувани. Хора, които сега не са на работа, те са от други смени, почиващи.Иван Гешев, основен прокурор: Става въпрос, съгласно сътрудниците, за събрани доказателства за проведена незаконна група, занимаваща се с корупционни дейности, ще кажа по този метод. Става въпрос за много огромна организация, следващата извънредно огромна организация.
Данните сочат, че съществува стройна скица за систематизиране на парите от подкупите.

Иван Гешев, основен прокурор: Това, която аз мога да допълня е, че прокуратурата, взаимно с изпълнителната власт, Министерство на вътрешните работи, с партньорските служби, с които си взаимодействаме по отношение на противопоставяне на престъпността, работим на извънредно високи обороти.
Предстои да се реши на кои от арестуваните ще бъдат повдигнати обвинявания.

Граничният пункт беше затворен през по-голямата част от деня. В късния следобяд стартира обработването на документи за коли в двете направления, чака се довечера да отворят гишетата за тежкотоварни камиони.

 Началникът на митнически пункт Началникът на митнически пункт "Калотина " и над 30 души са арестувани за корупция
Арести на митничари и гранични служители на реда на митнически пункт "Калотина ". Акцията е против корупцията и се организира в наличието на основния прокурор и гл...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР