Арести на големи фигури и гарантирано място в новинарските емисии.

...
Арести на големи фигури и гарантирано място в новинарските емисии.
Коментари Харесай

Пое ли Иван Гешев по стъпките на Бойко Борисов?

Арести на огромни фигури и обезпечено място в новинарските излъчвания. С това можем да свържем началото на `царуването " на новия основен прокурор. Спомняте ли си кой различен постоянно попадаше под светлината на прожекторите, само че като основен секретар на Министерство на вътрешните работи? Точно по този начин, министър председателят Бойко Борисов се трансформира в сполучлив медиен облик и след това пое ръководството на страната.
Новият основен прокурор сътвори казус с митингите, които предшестваха избора му. Една от главните рецензии беше, че кандидатурата му беше единствена и процедурата на процедура се трансформира в надпреварване с един кон. Началото му на върха на държавното обвиняване обаче сигурно е стремително.
Освен арестите и последвалите обвинявания, в това число и на настоящ министър, Гешев прави усещане и с изявленията си по медиите. Ще изтъквам думите му.
" Докато ние не ангажираме наказателна отговорност за крадене от българския народ през тези 30 години, вследствие на което  той живее оскъдно и в бедност, всичко е обикновено. Но, когато се насочим да дадем правдивост на българския жители, олигарсите стават жертви.
Трябва да си отговорим на въпроса олигарсите ли са жертви, или са жертви българските жители, които живеят оскъдно, и за какво вършим реклама на хора, които е ясно какви са. Те стават жертви, по какъв начин по този начин всички станаха жертви? Как всички богати в тази страна се опасяват и са толкоз страхливи милиардери, по какъв начин стана по този начин “, попита Гешев.
 „ Защо не се опасяват хората, които няма какво да ядат? Защо не се опасяват тези, които не могат да си получат пенсиите? Защо не се опасяват тези хора, които живеят в бедност, вследствие на това, че някои хора не си заплащат налозите ".
Едва ли има естествен българин, който не би се подписал под посланието на Гешев. Но сходно говорене от страна на основния прокурор буди много въпроси. Дали прокуратурата ще преследва с идентичен критерий всички олигарси, които са прекрачили границата на закона, или единствено избрани? Защо прокуратурата не е подхванала до момента сходни на сегашните дейности, в случай че процесите са се правили от години. Нека не забравяме, че  оперативните благоприятни условия на Гешев не стартират с встъпването му като основен прокурор. Дали те са били възпирани или е изчаквано заради някаква причина? И дали тези обществени послания на Гешев няма да прераснат в политическа кариера след това?
Отговорите на всички тези въпроси може би следва да разберем, а може и в никакъв случай да не научим. Но приликите сред сегашния основен прокурор и премиера са много забавни и подготвят към размисли.
Автор: Тодор Беленски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР