Арестът на Велико Желев е изненадващ и няма нищо общо

...
Арестът на Велико Желев е изненадващ и няма нищо общо
Коментари Харесай

Иван Шишков: Арестът на Велико Желев няма нищо общо с проверките по магистралите

Арестът на Велико Желев е неочакван и няма нищо общо с инспекциите на Министерство на регионалното развитие по автомагистралите, съобщи в " Говори в този момент " служебният министър на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков.

" Първо, инспекцията на Северната скоростна дъга не е завършила дефинитивно. Категорично знаем, че липсва една трета асфалт, само че още се ревизира земната основа. Какви ще са резултатите занапред ще разберем ", съобщи той.

Шишков посочи, че нито един от огромните инфраструктурни обекти не е спрян, само че има проблеми от разнообразни естества. Планираните настоящи поправки на пътища са осъществени и платени. Направени са новите състезания за поддръжка на пътища. Освен настоящи, в тях има заложени и съществени поправки.

" В момента вършим смяна на цялостната философия на поправяне на пътища, в това число и на построяването. Изобщо не е правилно, че последните 2 години не са осъществени поправки, само че осъществените поправки не са тези, които са възлагани от предходни кабинети. Велико Желев, и той сподели, че при компаниите на процедура, главният възложител за тях е страната. Когато страната сътвори идентични правила, пътните компании ще могат да работят по един друг метод и да покажат напълно други резултати ", сподели още той.

Според Шишков е несериозно да се твърди, че проблемите с износването на пътищата настъпват поради несъвършенствата на кантарите за тежкотоварни коли, инсталирани към тол-системата.

Регионалният министър прикани жителите, които желаят да вземат участие в европейската стратегия за саниране, да не се тормозят от условието за 30% понижаване на разноските за отопление след ремонта.

Особено постройките в незадоволително положение ще имат огромна успеваемост след санирането и подобен проблем не би трябвало да има. Още повече че ще бъдат направени планове, за които се надявам, че няма да бъдат манипулирани. В това е смисълът - планът, като се изключи че ще покаже за нас, с цел да отпуснем парите, ще бъде гаранция от страна на строителя, че това ще се случи ", сподели Шишков.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР