Арестът на русенския бизнесмен Пламен Бобоков е бил извършен незаконно,

...
Арестът на русенския бизнесмен Пламен Бобоков е бил извършен незаконно,
Коментари Харесай

Арестът на Пламен Бобоков е бил незаконен

Арестът на русенския предприемач Пламен Бобоков е бил осъществен нелегално, без да има причина за задържането и по този метод е нарушена Европейската конвеция за правата на индивида. Това е записано в решение на Софийския областен съд, с което се анулира карцерът, осъществен предишното лято.

Два от три са противозаконни

чиновници на Бюрото за отбрана на очевидци нахлуха в президенството. Бяха задържани секретарят на президента Пламен Узунов и съветникът Илия Милушев. Той също апелира. Т.е. все още от общо три ареста в този ден, два бяха оповестени за противозаконни.

Прокурорската акция в президентството бе една от аргументите за избухналите след това антиправителствени митинги, които продължиха до късната есен. Разследващите обясняваха, че нахлуването е било позволено от съда, само че по този начин и не стана ясно какво постанова показността, откакто на същите хора могат да се изпратят призовки.

Сходен мотив е показала в решението си арбитър Яна Димитрова от Софийския областен съд, която анулира ареста на Бобоков. Тя написа, че предприемачът към този момент е бил очевидец по същото дело. Макар и да е станал обвинен, карцерът не е оневинен, показва тя.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР