Арестът на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов обедини парламентарните групи

...
Арестът на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов обедини парламентарните групи
Коментари Харесай

ГЕРБ, ДПС и Възраждане се обединиха заради ареста на Борисов

Арестът на водача на ГЕРБ Бойко Борисов сплоти парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и " Възраждане ". Депутатите от придвижването и тези от партията на Костадин поддържаха подкрепиха предлагането на ГЕРБ министър председателят Кирил Петков да бъде извикан в Народното събрание поради " невижданата политическа принуда ", по думите на бившите ръководещи, упражнена спрямо Бойко Борисов. Предложението обаче беше отхвърлено от болшинството.

И различен път при гласоподаване трите опозиционни партии са показвали единодушие, само че забавен е ходът на " Възраждане " в отбрана на Борисов, защото от националистическата групировка нееднократно са оценявали управлението на третото държавно управление на ГЕРБ като " извънредно нездравословно за страната ". А от Движение за права и свободи се оплакваха, че са били репресирани първо ГЕРБ, а по-късно и министърът на вътрешните работи Бойко Рашков на трите парламентарни избори през 2021 година.

" Настояваме министър председателят да пристигна тук и да даде пояснения за своите свидетелски показания в интерес на Васил Божков, да каже какво се случва в българската страна ". Така Тома Биков от ПГ на ГЕРБ-СДС обоснова настояването за прегласуване на предлагането. " Не го крийте, кажете му да пристигна тук и да изясни какво прави, тъй като това, което прави, е един път нелегално, второ - несъответстващо, и, в случай че щете, рисково за националната сигурност поради обстановката сега ", добави той.

Първоначално с изключение на ГЕРБ, " Възраждане " и Движение за права и свободи, един народен представител от ИТН подкрепи предлагането, само че при прегласуването вотът му бе " срещу ".

Радомир Чолаков от ГЕРБ назова вътрешния министър Бойко Рашков по-лоша версия на някогашния силов министър на и зам.-председател на Борисовата партия Цветан Цветанов.  " Спомняте ли си по какъв начин Бойко Рашков ви се молеше от тази естрада: " Оставете ме на поста ми и ще давам обещание да вкарам Бойко Борисов в пандиза? " По времето на Цветан Цветанов се вкарваха хората в арестите и след това страната плащаше. Искахте това да не се повтаря, а го направихте да е още по-отвратително. Парадоксът е, че вие не можете да прекратите това, което наричате " цветановщина ", и желаете да вършиме същото. Вие не можете - само че ние можем. Няма да допуснем връщане на милиционерския гнет. ГЕРБ си е платил цената за сходни издевателства, в този момент ще я платите вие ", сподели Чолаков. И добави, че за ГЕРБ Кирил Петков оттук насетне не е министър-председател, защото е рисков за страната.  " Вие от " Демократична България " от този човек ли чакате почтена правораздавателна система и да прави правосъдна промяна? Слави Трифонов, който разплакваше хората по стадионите, по този начин ли си е представял ролята на " ИТН "? Като помагачи на тайфа авантюристи? Не желая да имам вяра, че още сте съгласни Кирил Петков да продължава да бъде вашият министър председател, отхвърлям да допускам, че това ви харесва. Ако ще го викаме въобще тук, ще е, с цел да се убеждавате още и още в неговата неплатежоспособност. Той няма различен ход с изключение на да истеризира и да желае още арести, да гази Конституцията и законите и да ви насилва да го следвате по този безразсъден път. Не бъдете негови заложници или понесете с него отговорността за това, което се случва в България ", съобщи ще депутатът от ГЕРБ. 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР