Арестът на един от най-издирваните българи - 47-годишният Петър Митев,

...
Арестът на един от най-издирваните българи - 47-годишният Петър Митев,
Коментари Харесай

След ареста на Митев: Кои са най-издирваните българи от Европол?

Арестът на един от най-издирваните българи - 47-годишният Петър Митев, през днешния ден беше обявен от органите на реда. Търсенето му продължи 15 години. Митев бе разгласен за рисков нарушител и бе търсен от българските управляващи, " Европол " и " Интерпол ". 
Прочетете още
Повече за това по какъв начин беше хванат Митев и защо бе търсен повече от десетилетие, вижте тук:

Новината за ареста му стана причина да обърнем внимание кои са другите трима българи, които се търсят предпочитано от " Европол ". Те са включени в листата на най-опасните нарушители на територията на Европа. 

Антон Петковски - килърът от Селище.



Преди повече от 20 години, на 12 декември 2001 година, Антон Живков Петковски застреля възрастен мъж с автомат " Скорпио ". Престъплението бе осъществено в село Селище, а съгласно обвинение Петковски е член на незаконна организация. Няколко часа по-късно в покрайнините на същото село Петковски простреля със същия револвер собствен съучастник, евентуално за да прикрие следите си. Разбил и лицето му, с цел да попречи на разпознаването му. За осъществените убийства Петковски беше наказан на пожизнен затвор на 8 октомври 2012 година

Междувременно обаче Антон изчезва безследно. Той последно е видян в Сандански ден преди оповестяването на присъдата. По оперативна информация Антон Петковски е напуснал страната в посока Гърция. 

Това, което се знае за него, е че към днешна дата би трябвало да е на 56 години. Роден е на 11 окромври 1966. 

Освен от " Европол ", Антон се търси като изключително рисков палач и от " Интерпол " с алена бюлетина. 

Мустафа Шакир - наркотрафикантът Саантима.

През септември и октомври 2009 година Мустафа Мехмед Шакир в незаконен съюз с още четирима причинители са склонили различен български жител да придвижи незаконно хероин от Турция за България. Престъплението е разкрито на 7 ноември 2009 година, когато мулето от незаконната формация е арестувано с 27,415 кг хероин /тогава равняващи се на а 1 781 975 лв/. Шакир има богато престъпно досие. Не инцидентно още по време на следствието, изчезва безследно, само че пък подписва документи на юриста си да го съставлява. 

Заради хванатото муле с дрога, го съдят по две обвинявания. Едното е, че Шакир е подбудил кой да вземе хероина от Истанбул и да го придвижи до България. А другото - че е взел участие в група за трафик, работила от 1 януари 2006 година до 6 ноември 2009 година Така, въпреки и задочно, Шакир получава 16 година затвор и 200 000 лева санкция поради тежестта на закононарушенията. 

Шакир обаче изчезва още по време на процеса и макар опитите да бъде открит в Германия, остава в неопределеност към този момент повече от 10 години. 

Шакир е висок над 175 см, с очи пъстри и коса кестенява. Разбира български и турски. На 54 години е към 2022 година Прякорът му е Саантима (идва от думата сантим - дребна монета, стотинка - бел.ред.).

Николай Куркучев - поморийският предприемач.



 

Българинът Николай Куркучев е един от 10-те най-издирвани нарушители в Испания. 54-годишният мъж се търси като водач на интернационална група за трафик на опиати от Южна Америка до Европа. Именно поради това страната, където е упрекнат и съден, и по чието искане се търси е Испания. 

Куркучев е основно настоящо лице и уредник на скица за трафик на огромни количества противозаконни опиати. Организацията е била профилирана във вноса на кокаин, прикрит в легални артикули, в контейнери, изпращани от Колумбия, под привидността на легална търговия.

При идването си в Европа легалната стока била изпращана в лаборатории, където опиатът бил извличан. Организацията изпращаше свои лични „ химици “, с цел да подсигуряват, че оптималното допустимо количество вещество е възобновено. Вътре в Европа те придвижват кокаина в транспортни средства със скрити отделения.

Регистрирани са три колета от Южна Америка за България с общо 740 кг кокаин. Разследването разкрива, че това лице е водач на организацията в България, където е получавал кокаина и е провел всичко, с цел да го изпрати по-късно в други европейски страни, където е добиван и популяризиран. Освен това той управлява разпространяването му в цяла Европа. Той се счита за рисков и евентуално въоръжен.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР