Арестът на Бойко Борисов е може би най-голямата грешка на

...
Арестът на Бойко Борисов е може би най-голямата грешка на
Коментари Харесай

Ще има предсрочни избори. Чака ни популистко ляво управление: Плевнелиев

" Арестът на Бойко Борисов е може би най-голямата неточност на държавното управление на Кирил Петков ", съобщи пред Българска национална телевизия президентът на България от 2012 до 2017 година Росен Плевнелиев.

 

 

" Свидетели сме на обстановка, с която Петков към този момент написа история. Крайно неприлично деяние. От това деяние на Кирил Петков следва война в проевропейските и продемократичните сили в България, следва брутално опълчване.

 

Това значи, че ние ще имаме избори тази година и ще завоюват крайнолеви, популисти, русофили - три нови сходни планове към този момент загряват. Президентът Радев ще бъде този, който ще подложи динената кора на Петков или ще паднат от корупция до тогава ", безапелационен е Плевнелиев.

 

Три извънредно леви нови сходни плана загряват – съветниците на президента Румен Радев обикалят страната, Мая Манолова и Стефан Янев също загряват. Президентът ще бъде този, който ще подложи динената кора на Кирил Петков, анализира президентът Плевнелиев.

 

 

Държави като Финландия и Швеция схванаха, че свободата на Украйна е независимост за Европа и той би трябвало да се отстоява, когато се постанова и с оръжие, сподели още той в студиото на Българска национална телевизия. Плевенелиев допълни, че " позицията на България да се заиграва със страховете на хората от война и като се изолира от значимите решения в Европейски Съюз и НАТО не ни оказва помощ ”.

 

По думите му, " когато знаем какъв брой сме пробити във всички сфери на защитата ", е уместно да последваме образеца на Прибалтийските републики, Полша и Словакия.

 

" Отдавна взеха решение казуса със смесени батальонни групи, със съществено присъединяване на сътрудниците на НАТО и Европейски Съюз, със съществено предно наличие - софтуерно, отбранително. Ние се гърчим, не споделяме истината на хората и ето ви го резултатът. Това, което се случи в Прибалтийските републики и в Полша, ще се случи и в България, само че нашите политици не са почтени да го кажат - ние ще имаме задгранично наличие, ще имаме военно наличие ", разяснява Росен Плевнелиев.

 

Според Плевнелиев, в случай че Украйна падне, Балканите могат да бъдат дестабилизирани, тъй като няма нищо инцидентно в протичащото се в Република Сръбска като част от Босна и Херцеговина и милитаризирането на Сърбия.

 

" Ако Путин реши да стабилизира нещо по веригата, това могат да бъдат Балканите - толкоз елементарно могат да бъдат подпалени. В тази обстановка България стои сама в периферията, няма добра връзка, по никакъв метод не води тук - в района ", означи Плевнелиев.

 

" Не е значим командърът, а какво качество и какви технологии имаме. Имаме радари на 50 години... Всичко това трансформира Черно море в полесражение на мини ", разяснява Плевнелиев.

 

" Ние нямаме технологии... Нашето разузнаване заблуди министър председател и министър-председателя по-важните тематики.

 

Премиерът и президентът наясно ли са, че Европейски Съюз взе решение да достави решение на Украйна с 500 млн. евро? ", запита Росен Плевнелиев. " Затова трябваше да има предно наличие на НАТО у нас, каквото и Кирил Петков, и Румен Радев отхвърлиха ", добави той.

 

" Очевидно държавното управление беше ненадейно и да кажа, че е на противоположното мнение за взимане на лизинг на Ф-16. Кой в България ще повярва на президента, който допреди време бранеше МиГ-29. Жалко е цялото това изчегъртване и опълчване ", заяви още Плевнелиев.

 

" България продължава да стои в периферията сама, на лична скорост - това е резултатът от дейностите на президента и премиера. А рецесията трябваше да даде на нашите политици значимия урок, че мирът и просперитетът в обществото и на Балканите ще се подсигурява само посредством интеграция в сърцето на Еврозоната, Европейски Съюз и НАТО ", счита Росен Плевнелиев.

 

 

Правителството на Кирил Петков е " третото най-слабо държавно управление в демократичната история на България ” - ръководещата коалиция е съединена по най-грешния метод от невъзможни крайности, като даже Тройната коалиция е била доста по-ефективна от това, което виждаме през днешния ден - в този момент всичко е " феодализирано, разпарчотено и разпределено ”, счита Росен Плевнелиев.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР