Арестът на Алексей Навални е политическа демонстрация. Спецификата на управление

...
Арестът на Алексей Навални е политическа демонстрация. Спецификата на управление
Коментари Харесай

Любомир Кючуков: Арестът на Навални е политическа демонстрация

Арестът на Алексей Навални е политическа проява. Спецификата на ръководство на Русия неизбежно концентрира всяко неодобрение и всеки проблем в политическото поле. Това сподели пред БНР Любомир Кючуков, шеф на Института за стопанска система и интернационалните връзки.

По думите му има струпване на рецесии в съветското общество и Навални се е трансформирал в „ знаме на митингите против ръководството “.

„ Случаят Навални има два аспекта - народен и интернационален. Опитът за неговото отравяне сложи Русия в неуютен подтекст, в геополитически аспект това е игра на нерви в полето на геополитическата борба. Русия има проблем с гарантирането на политическите права на жителите и за нея правото се оказва политически инструмент. Докато ние, Съединени американски щати и Европейски Съюз, имаме проблем с превръщането на правата на индивида от полезност в геополитика ", разяснява анализаторът.

„ Властта ще се опита да показва неотстъпчивост, претендирайки, че това се реализира в границите на закона и че това е отбрана от външна интервенция... Има изхабяване на властта и струпване на още проблеми “, сподели още Кючуков.

Според него глобите не вземат решение интернационалните спорове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР