Арестантите ще ходят на лекар с белезници, но пранги на

...
Арестантите ще ходят на лекар с белезници, но пранги на
Коментари Харесай

След окованата Иванчева: Конвой в клетка и пранги на краката, ако лицето го грози над 10 г. затвор

Арестантите ще вървят на доктор с белезници, само че вериги на краката ще се слагат наложително единствено на арестувани, правили опит за бягство или избрани като тежки случаи. 
 След Иванчева: Променят разпоредбите за окови на краката
Това планува нова разпоредба за конвойната активност, която министерството на правораздаването пусна за публично разискване. Документът е във връзка абсурда, избухнал откакто отстраненият кмет на Младост Десислава Иванчева, подсъдима за рушвет, бе заведена в болница с белезници на ръцете, конвоен колан и вериги на краката.   

Белезници към този момент ще се слагат след самостоятелна оценка на пандизчията или арестанта, регламентира новата разпоредба. Според инструкцията ще се взимат поради възрастта, полът, физическото и здравословното положение, държанието на индивида зад решетките и др.  

Когато задържан се придвижва с ескорт пешком, белезниците ще заключват ръцете му зад тила с длани на открито или начело, само че в този случай коланът, към който са прикрепени, е наложителен. 

По отношение на лица, изтърпяващи наказване отнемане от свобода за период над 10 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна, обвиняеми и подсъдими за тежки умишлени закононарушения, които се санкционират с отнемане от свобода за период над 10 години, изключително рискови за бягство лица (ООБ), или такива, които са възнамерявали, правили опит за или осъществили бягства от конвои, затвори или
арести, лица, склонни към самонараняване, както и други изключително рискови лица, в заповедта за ескорт ръководителят на съответната териториална работа може да разпореди: да се конвоират с сложени специфични колани с закрепени белезници на ръцете и в допълнение белезници на краката или специфичен комплект белезници за ръце и крайници, написа в документа.

И още: такива лица могат " да се конвоират самостоятелно в профилираните коли или в индивидуални кафези на профилираните коли ". 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР