Арест след удар по полицай и потрушена патрулка в Девня.

...
Арест след удар по полицай и потрушена патрулка в Девня.
Коментари Харесай

Арест след удар по полицай и потрошена патрулка при опит да се разпръсне група в Девня

Арест след удар по служител на реда и потрушена патрулка в Девня. 39-годишният Галин А. не се подчинил на патролиращи служители на реда, които в осъществяване на ограниченията за обществена изолираност по време на изключителното състояние у нас, се пробвали да разпилян група от хора. Заловеният е с предходни присъди и към този момент обвинен за безчинство при изискванията на рисков рецидив, съпроводено със опозиция против орган на властта, изпълняващ отговорности по запазване на публичния ред, и за нанесена телесна щета на полицейски чиновник при и във връзка осъществяване на службата му.  В мометна той е арестуван под стража по искане на Териториалното поделение в Девня към Районната прокуратура във Варна. За това оповестяват от Апелативната прокуратура във Варна.
Случката се разиграла на 29 март в късния следобяд. Галин бил на улицата в Девня дружно със свои съграждани. Струпването на доста хора на едно място било видяно от полицейски чиновници, които изпълнявали отговорностите си по запазване на публичния ред в региона по отношение на ограниченията в изключителното състояние, наложени срещу разпространяването на COVID-19.
Служителите на реда спрели служебния автомобил и предизвестили групата да се разпръсне. На устната заповед не се подчинил само Галин А. Започнал да насочва хули и обиди към полицейския екип от районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи в Девня.
Поканен бил да се легитимира. След като мъжът не направил това, полицейските чиновници му наредили да се качи в колата, с цел да бъде отведен в районното ръководство за изясняване на самоличността му. Галин отказал да се подчини, почнал да се съпротивлява и съумял да нарани в крайници единия от служителите на реда, както и да нанесе повреди на служебната кола.
Повикано било подкрепление и Галин А. бил арестуван и отведен в районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи в Девня.В рамките на полицейското задържане за период от 24 часа прокуратурата повдигнала две обвиняване на 39-годишния мъж и внесла искане в съда да му бъде взета мярка за неотклонение " Задържане под стража ".
Обвиняемият е осъждан 10 пъти за закононарушения срещу собствеността от 1999 година до 2014 година
Определението на Девненския областен съд предстои на обжалване пред Варненския областен съд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР