"Арест на опозиционен лидер беше нещо извънредно. Трябва да бъде

...
"Арест на опозиционен лидер беше нещо извънредно. Трябва да бъде
Коментари Харесай

Адвокат: Арестът на Борисов е законен, ако има факти, които го свързват с престъпление

"Арест на опозиционен водач беше нещо изключително. Трябва да бъде прегледана деликатно законосъобразността му. Ако събрани обстоятелства сочат, че Борисов е обвързван вероятно с някакво закононарушение, тогава карцерът е легален. При задържането би трябвало да бъдат разказани както обстоятелства, по този начин и членове от Наказателен кодекс ".

Това съобщи за "Твоят ден " по Александър Кашъмов, юрист.

Според него дейностите по необходимост нямат нищо общо със задържането. "Задържане при необходимост не съществува съгласно Наказателно-процесуален кодекс, с това изискване може да има единствено обиск и изземване. Това обаче би трябвало да дава отговор на условието за обосновано съмнение ", разкри той.

По думите му Софийски градски съд ще даде отговор на това дали има учредения за продължаващи законови дейности против някогашния министър председател. "Личните права на политиците не са повече наранени, поради работата им. Дори би следвало да се смята противното. Повторение на задържането на Борисов подвига летвата на институциите, които би трябвало да потвърдят за какво го вършат ", означи Кашъмов. И добави, че битката с корупцията е нужна, само че не непременно.

"Реформите на правораздаването не би трябвало да се вършат на коляно, само че са нужни. Не ми се костват съществени доводите, че преместването на съдии от един съд в различен, ще накърни независимостта им. Трябва да има явен приемник на спецсъда ", акцентира юристът.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР