“Арена Бургас” е по-скоро корупционно бижу, отколкото спортно бижу” -

...
“Арена Бургас” е по-скоро корупционно бижу, отколкото спортно бижу” -
Коментари Харесай

Христо Иванов: Арена Бургас е корупционното бижу на Борисов

“Арена Бургас” е по-скоро корупционно украшение, в сравнение с спортно бижу” - съобщи Христо Иванов.

Включване онлайн пред “Арена Бургас” направиха съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов, лидерът на листата в Бургас “Ивайло Мирчев” и общинският консултант от Бургас и претендент на втора позиция в листата - Димитър Найденов, с цел да извърнат внимание на следващия корупционен обект, станал и обект на хвалби от страна на премиера Борисов.

В отдадения на залата лайв Ивайло Мирчев разясни, че почналата през 2014 година зала “Арена Бургас” е била с първична цена от над 30 млн. лева, а през днешния ден приближава 100 млн., 80 млн. от които са към този момент изхарчени. Обяснението на Мирчев беше, че са направени големи надценки в оборудването на залата.

“Цената на един стартов револвер за лекоатлетическата писта, е колкото на един прекрасен преносим компютър. Обаче за тази зала цената му е 200 000 лева Има и други забавни покупки, които са създали хората в Бургас - да вземем за пример системата за провал - тя коства колкото няколко хубави преносимия компютър, обаче тук тя коства 240 000 лева.”- разясни Мирчев.

“На журналистически въпроси за това по какъв начин са стигнали до тази цена, хората, които са правили офертата, споделят, че не си спомнят, било е от дълго време.” - добави общинският консултант и втори в листата на “Демократична България” за Бургас Димитър Найденов и напомни уверенията, дадени от премиера Борисов, че залата щяла да е подготвена до 2019 година и Българската лекоатлетическа асоциация можела умерено да кандидатства за европейското по лека атлетика.

“Нека хората на Бургас да знаят, че ние не сме срещу случването на такива хубави планове. Но тези планове би трябвало да са мотив за горделивост. Тези хора би трябвало да имат самочувствието, че с парите от техния труд, с парите от техните налози се построява нещо хубаво, което ще остане за хората след тях. Но тези хора, на Бургас и на България, не са давали единодушието си тези техни пари да бъдат крадени и да приключват по всякакви чекмеджета на държавни служители и на политици, облечени във власт.” - безапелационен беше Найденов.

Според Найденов за децата и като цяло за жителите на Бургас не се прави задоволително. Напротив - той е един от обезлюдяващите се градове на България, без добра бизнес среда, която води и до липса на външни вложения и слага града на 11-о място по заплати в страната.

“Тези пари, които, през този другояче нужен обект, са откраднати - през надценки, схеми с подизпълнители и така нататък - биха могли да отидат за децата. Защото това е задачата на нашата стратегия: всяко българско дете да има достъп до спорт, да има достъп до обучение на най-високо равнище, тъй че България да стане най-хубавото място за развъждане на деца най-малко в Източна Европа. Това е една цел, която си заслужава, която в действителност обръща страната ни към бъдещето. Едно бъдеще, в което в действителност децата имат качество на живот, качество на обучение и остават тук, тук остават, в България. Това е нашата цел и за тази цел би трябвало да спрем това крадене. Трябва да спрем ГЕРБ от техния модел на ръководство, който не е “Работа, работа, работа”, а е “Корупция, корупция, корупция.” - съобщи съпредседателят на “Демократична България” и прикани гледащите да гласоподават за “Демократична България”, която има несъмнено място в идващия парламент.

“На 4.04 с бюлетина номер 11, в Бургас с преференция 102, Вие можете да гласувате за хората, които тръгнахме от “Росенец”, върнахме плажа и ще си върнем и страната по същия метод, институция по институция, и ще си върнем 10 милиарда, които се крадат на година, ще ги върнем към децата, към учебните заведения, към лечебните заведения, всеобщия спорт. Ето това желаеме да създадем. Много е просто. И е доста значимо, тъй като всички ние го заслужаваме. И тъй като България в действителност може доста повече от това.” - акцентира Иванов.

В края на изказването Ивайло Мирчев насочи апел към премиера Борисов:

“Ние имаме една традиция с Христо Иванов, постоянно когато сме покрай морето, да попитаме тая някогашна сикаджийска мутра Бойко Борисов, да ни опише за връзките си с Маджо, с Пашата, с останалите мутри от СИК. Да ни опише с кой е бил съучастник, с кой са вземали пари, на кой какви концесии е раздал, кой какви държавни поръчки е получил, тъй като медиите не питат. Мълчи се по доста чудноват метод, а явно става дума за едни някогашни мутрета, които сега разпределят и крадат от нас, данъкоплатците.” - съобщи Мирчев и разясни, че няма да спрат да задават тези въпроси.

Христо Иванов повдигна и въпроса за обещаните от Борисов по време на конференция ревизионни актове на “Лукойл”, които по този начин и не са предоставени към момента, и от които може да се разбере дали има укриване на налози от страна на “Лукойл”. Мирчев и Иванов приканиха премиера Борисов да се изправи против тях, по мъжки, и да каже с кого е съучастник, а не да се срами от приятелите си.

“И в случай че не желаете такива като Бойко Борисов да купуват стартови револвери за 2 600 $ и да ви ги продават по 200 000 лева, гласувайте за “Демократична България” - добави Димитър Найденов.

“Ще отидем в центъра на Бургас, ще застанем на улицата, ще раздаваме листовки и ще си приказваме с хората. Бойко Борисов не може да застане в центъра на Бургас и да си приказва с хората. Бойко Борисов не може да се появи на нито една българска улица, да застане умерено да си приказва с хората. Затворил се е в джипката, обикаля с нея. Показва тези обекти. Не споделя какъв брой ще костват. Не споделя по какъв начин са се нараснали цените. Не споделя за какво са се нараснали. Нищо не споделя от тези неща. Това е един човек, който би трябвало да бъде освободен от неговото задължение да се крие и да се мъчи и това би трябвало да създадем ние на 4 април.” - приключи изказването Христо Иванов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР