Арда приема Левски в Кърджали. Мачът стартира в 14:30 часа

...
Арда приема Левски в Кърджали. Мачът стартира в 14:30 часа
Коментари Харесай

В Кърджали: Арда и Левски в мач на истината

Арда приема Левски в Кърджали. Мачът започва в 14:30 часа и има всички предпоставки да се трансформира в конфликт, който да държи на тръни почитателите до последния съдийски сигнал.

След двете следващи победи гостите се завърнаха в първата шестица.

Натам гледат и кърджалийци, които бележат напредък след солидната зимна селекция и към този момент не крият апетитите си за евроквота, каквато цел са си сложили и на „ Герена “.

Възпитаниците на Александър Тунчев изгубиха в предходния кръг визитата на Славия, само че все пак ситуацията в отбора е спокойна.

Така настояват от Кърджали. Арда е осми в подреждането, само че единствено на три точки от днешния противник. Тоест при триумф ще го застигне. И ще завърже още възела както за Топ 6, по този начин и за седмото място, пращащо на бараж за Лигата на конференциите.

През миналата седмица фокусът в Левски още веднъж не бе ориентиран към терена. Вместо това до погнуса се говореше за „ Истината “. Наистина ли е имало предложения за 6 милиона лв. за бранителя Хосе Кордоба и халфа Андриан Краев, или оферти общо за тази сума по този начин и не е пристигнало?

Камбанариите са три – висша, междинна и нисша, или другояче казано притежател, оперативно управление, почитатели. И всеки вижда нещата по собствен метод, само че погледите очевидно не гледат в една посока. Което е сериозен проблем. На „ Герена “ имаше и секретна конференция.

Знак, че нещата са батак, предизвикващ още повече зложелателство от недоброжелатели и водещ до невярващо покачване на плещи от свои. А обявената конференция за „ Изнасяне на истината “, която трябваше да дадат притежател и треньор и да обяснят кой какви ги е правил на „ Герена “ през годините, с цел да е клубът на крачка от банкрут, по този начин и не се състоя. Което породи още повече въпроси.

На „ Герена “ истини доста. А такава дължи и тимът пред почитателите. Истината се споделя на терена – това е задачата на всеки тим. Наистина ли Левски стартира пролетна атака? Имат ли сили сините да създадат това, което сториха преди година?

Ще влязат ли крепко в шамарите и ще съумеят ли да се преборят за тройката или най-малко за евроквота?

Точно дуели като този в Кърджали ще покажат дали отборът е тръгнал по трайна възходяща линия преди заключителния стадий от акцията. Серията от 11 следващи дуела без триумф в елита още държи влага. И за заличаването й би трябвало сходна от поредни триумфи.

В Кърджали тимът на Станимир Стоилов ще се изправи против забавен съперник. Няма да е пресилено, в случай че кажем, че Арда претвори плана „ Български Левски “, стартирал на „ Герена “ с встъпването като мажоритарен притежател на Наско Сираков. През 2020-а задачата на сините бе да съберат отбор, в който доминират личните фрагменти, българите са мнозинство, а чужденците за цвят.

Е, през днешния ден против себе си те ще имат тъкмо подобен противник. При това построен от фрагменти, образувани на „ Георги Аспарухов “. Точно такива са пристигналите през зимата Радослав Цонев, Станислав Иванов и Преслав Боруков, както и пребиваващият в Кърджали от по-дълго време Илия Юруков. В състава са още предишните през столичния стадион Алекс Петков и Деян Лозев. И към тях можем да прибавим шефа Ивайло Петков – решението за неговото уволняване бе първото стратегическо и спортно-техническо, което Сираков взе като притежател.

През пролетта Арда редува вярна с неверна стъпка. Тимът на Тунчев към момента не е непрекъснат, а точно този индикатор е гаранция за класа.

Статистиката демонстрира и нещо друго – позволен ли гол през пролетния полусезон, кърджалийци непроменяемо губят. Те имат три чисти победи и две загуби на „ нула “.

Ще се възползва ли Левски от това? Или пък домакините ще преодолеят слабостите? Предстои да забележим в конфликт, който, както може да отвори доста порти, по този начин и да ги затръшне.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР