Арда (Кърджали) записа първа победа на подготвителния си лагер в

...
Арда (Кърджали) записа първа победа на подготвителния си лагер в
Коментари Харесай

Арда победи шампиона на Грузия Динамо

Арда (Кърджали) записа първа победа на подготвителния си лагер в Турция, откакто се наложи с 3:2 над Динамо (Тбилиси), който е първенец на Грузия за 2019 година. Това се случи пред погледите на президента Петър Пешев и на някогашния народен селекционер Красимир Балъков.

Играчите на Арда поеха самодейността още след първия съдийски сигнал и сътвориха две положения посредством Румян Ховсепян и Илиас Хасани. В 15-ата минута Спас Делев пресече подаване на грузински защитник, напредна самичък в наказателното поле, само че ударът му бе париран от стража на Динамо. В 23-ата минута Делев застана зад топката за осъществяване на директен свободен удар и не даде никакви шансове на вратаря, с което откри резултата. Съперникът на Арда отговори с два слаби удара, които не затрудниха Караджов. В 40-ата минута още веднъж Спас Делев бе в основата на следващата рискова офанзива. Той пое топката и с отдалечен удар уцели гредата, а след няколко минути още веднъж тества силата на своя удар, само че бе неакуратен.
 Локо (София) разруши дилетанти в конторла
Локо (София) разруши дилетанти в конторла

Надежда (Доброславци) отнесоха 4 попадения от столичаните

След почивката Стамен Белчев направи няколко промени в игра, само че още веднъж неговите футболисти диктуваха дейностите на терена. В 56-ата минута основният арбитър отсъди дузпа за Арда, откакто Светослав Ковачев бе фаулиран в наказателното поле. Зад топката застана Иван Коконов, само че вратарят на Динамо съумя да хване ъгъла и мазета. В 62-ата минута, след осъществяване на ъглов удар, в наказателното поле на грузинския тим се получи безредие, а Радослав Василев бе най-съобразителен и от няколко метра се разписа за 2:0. Последваха нови мощни минути за Арда. В 60-ата минута Лукас насочи прекрасен удар, само че топката мина близо до гредата. Секунди по-късно Румен Руменов означи първия си гол с екипа на Арда, засичайки подаване на Рандал, с което направи резултата 3:0.

Нови две рискови положения сътвориха Александър Георгиев и Петър Христов, само че до гол не се стигна. В игра за Арда се появи юношата на клуба Емирджиан Сюлейманов, който е с първия тим още от лагера в Момчилград. В последните минути на мача грузинският отбор съумя да означи две попадения дело на Ахвледани в 87-ата и Бабунадзе от дузпа в 89-ата минута.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР