Арда (Кърджали) ще играе в европейските турнири за пръв път

...
Арда (Кърджали) ще играе в европейските турнири за пръв път
Коментари Харесай

Арда ще играе в Европа след победа над Черно море

Арда (Кърджали) ще играе в европейските шампионати за пръв път в своята история. Кърджалийци победиха с 1:0 Черно море в решителния бараж и се класираха за Лигата на конференциите. Единственото попадение за триумфа на " Арена Арда " осъществя Иван Коконов. Тонислав Йорданов пропусна дузпа, а срещата се запомни с цели 11 жълти картона и два червени. Преждевременно терена напуснаха Цветомир Панов от Черно море и Алекс Петков от Арда.

Тимът на Николай Киров получава сигурни 350 хиляди евро от УЕФА.

Двубоят се игра на " Арена Арда ", защото домакините приключиха по-напред в крайното класиране.

Още в 6-ата минута гостите първи имаха опция да стигнат до гол, само че Иван Караджов се намеси блестящи и избави удар на нахлулия в наказателното поле Леандро Анраде. Защитата на Арда се оправи с последвалия корнер, а Васил Панайотов опита удар отдалеко и прати топката над вратата.

В 18-ата минута Спас Делев бе изведен по лявото крило от Емил Мартинов, само че пусна топката обратно към Тонислав Йорданов, който центрира в наказателното поле на гостите, където Иван Коконов се разписа с удар по земя за 1:0.

Малко по-късно Родриго се освободи и имаше отлична опция, само че ударът му бе избавен от Караджов. Коконов пък пропусна отличен късмет да удвои, откакто получи топката в наказателното поле и стреля, само че топката профуча над вратата.

След почивката настана успокоение. Арда се бранеше добре и Черно море не успяваше да стигне до голови благоприятни условия.

На терена стана горещо в 72-ата минута. Спас Делев центрира, Тонислав Йорданов стреля с глава, а топката се отби в протегната ръка на Панов и съдията уточни бялата точка. Панов пък бе изпъден, откакто стартира да репликира съдията Станислав Тодоров, а към този момент имаше един жълт картон. Тонислав Йорданов обаче стреля едва и ударът му бе избавен от Георгиев, с цел да остане жива интригата до края.

В добавеното време на срещата Исмаил Иса се устреми самичък против Караджов, само че Алекс Петков го задържа и получи червен картон.

Черно море не съумя да стигне до по този начин жадувания изравнителен гол и Арда се класира за Европа след победа с 1:0.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР