Арбитражният спортен съд на Аржентина призова футболната мегазвезда Лионел Меси

...
Арбитражният спортен съд на Аржентина призова футболната мегазвезда Лионел Меси
Коментари Харесай

Съветват Лионел Меси да се извини

Арбитражният състезателен съд на Аржентина прикани футболната мегазвезда Лионел Меси да сервира извиненията за изявленията си за корупция в Южноамериканската футболна конфедерация (КОНМЕБОЛ), оповестява АП.

Меси разкритикува работата на съдиите на терените в Бразилия по време на шампионата Копа Америка 2019 и по-специално на полуфинала против домакините. А в мача за 3-ото място на шампионата Лео Меси получи червен картон поради сборичкване с Гари Медел от Чили. След края на дребния край нападателят на Барселона отхвърли да излезе за награждаването с бронзовите медали и съобщи, че " ние не сме длъжни да бъдем част от тази корупция ", визирайки тима на Аржентина.

" Бих посъветвал Меси да се извини, тъй като хората от КОНМЕБОЛ са се подготвили да му наложат глоба. И той би трябвало да го направи, в случай че не желае наказването да бъде в действителност сурово. Казвам го като аржентинец, който желае най-хубавият наш футболист да не бъде лишаван от права за националния тим, съобщи членът на Арбитражния съд по спорта на страната Густаво Абреу.

Абреу също по този начин предложи Футболната асоциация на Аржентина да се свърже с Меси и дружно да излязат с позиция по въпроса. Ако бъде приложена цялата суровост на закона, Лионел Меси може да бъде лишен от спортни права за две години за всички шампионати, които са под юрисдикцията на КОНМЕБОЛ — международните квалификации за Мондиал 2022 и Копа Америка 2020 преди този момент.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР