Арбитражният съд във Вашингтон се произнесе по иск срещу албанското

...
Арбитражният съд във Вашингтон се произнесе по иск срещу албанското
Коментари Харесай

Осъдиха Албания да плати милиони евро на италиански бизнсмен

Арбитражният съд във Вашингтон се произнесе по иск против албанското държавно управление от италианския предприемач Франческо Бекети, някогашен притежател на телевизия „ Агон Ченъл”, и няколко компании, затворени заради обвиняване за пране на пари, че Албания би трябвало да заплати обезщетение от 110 млн. евро.

В присъдата се показва, че албанският министър председател Еди Рама е виновен за офанзивите против предприемач Бекети по отношение на „ досието на "Агон Ченъл ", "енергийните компании и други вложения ", написа БГНЕС.

Адвокатската адвокатска фирма "Бекети ", съгласно албанските медии, работи по превода на решението на албански, след което ще го популяризира пред обществеността.

Решението е взето на 24 април 2019 година. Приключването на делото и приемането на решението бяха доказани на уеб страницата на Арбитражния съд във Вашингтон.

Щетите, които Албания би трябвало да заплати на италианския предприемач, са равни на тригодишната обществена помощ, предоставена на най-уязвимите категории жители в Албания или един % от Брутният вътрешен продукт на страната.

Албанските управляващи упрекнаха предприемача Бекети, че е изпрал 39 млн. евро в Албания, за което прокуратурата внесе обвинителен акт през юни 2015 година Заповедта за арест не е осъществена, тъй като Бекети не е в Албания. Междувременно, дружно с малкия екран, съдът конфискува и четири други сдружения, благосъстоятелност на Бекети или неговата майка, компании, които в границите на осем години, съгласно прокуратурата, прехвърляли между тях милиони долари.

След това прокуратурата публично съобщи, че следствието е почнало през 2014 година за закононарушения, свързани с пране на пари, укриване на налози и подправяне на документи.

В обширната кореспонденция по случая името на министър-председателя Еди Рама се загатва 18 пъти.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР