Арбитражният съд във Вашингтон реши окончателно спора между България и

...
Арбитражният съд във Вашингтон реши окончателно спора между България и
Коментари Харесай

Решен е спорът между България и Оманския фонд

Арбитражният съд във Вашингтон реши дефинитивно разногласието сред България и Оманския фонд. Държавният авариен фонд на Оман се отхвърли от исковете си без право да ги предяви още веднъж, оповестиха от пресцентъра на Министерство на финансите.

На 13 август 2019 година арбитражният арбитражен съд постанови решение по интернационалното арбитражно дело № ARB/15/43, заведено от Държавния авариен фонд на Оман против Република България в Международния център за разрешаване на капиталови разногласия в гр. Вашингтон, Съединени американски щати, напомня аг. „ Фокус”.

В делото ищецът се оплакваше, че дейностите на българската страна и Българска народна банка по отношение на слагането на " Корпоративна комерсиална банка " АД под необикновен контрол, отнемането на лиценза и оповестяването ѝ в неплатежоспособност, както и отводът ѝ да бъде предоставена ликвидна поддръжка или избавителен проект под друга форма, съставляват нарушавания на Договора за взаимно поощряване и отбрана на вложенията сред България и Оман.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР