Арбитражният съд във Вашингтон реши окончателно спора между България и

...
Арбитражният съд във Вашингтон реши окончателно спора между България и
Коментари Харесай

България спечели дело срещу Оманския фонд в арбитражния съд във Вашингтон

Арбитражният съд във Вашингтон реши дефинитивно разногласието сред България и Оманския фонд, заяви на уеб страницата си Министерството на финансите.

Държавният авариен фонд на Оман се отхвърли от исковете си без право да ги предяви още веднъж.

На 13.08.2019 година арбитражният арбитражен съд постанови решение по интернационалното арбитражно дело № ARB/15/43, заведено от Държавния авариен фонд на Оман против Република България в Международния център за разрешаване на капиталови разногласия в гр. Вашингтон, Съединени американски щати.

В делото ищецът се оплакваше, че дейностите на българската страна и Българска народна банка по отношение на слагането на " Корпоративна комерсиална банка " АД под необикновен контрол, отнемането на лиценза и оповестяването й в неплатежоспособност, както и отводът й да бъде предоставена ликвидна поддръжка или избавителен проект под друга форма, съставляват нарушавания на Договора за взаимно поощряване и отбрана на вложенията сред България и Оман.

След като България показа две писмени отбрани, съпроводени от експертни мнения и доказателства, през м. декември 2018 година Държавният авариен фонд на Оман се отхвърли от исковете си без право да ги предяви още веднъж. В сходство с този отвод, решението отхвърля дефинитивно исковете като неоснователни и осъжда ищеца да заплати всички разходи по делото на България.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР