Арбитражният съд при Българска търговско-промишлената палата (БТПП) има водеща роля

...
Арбитражният съд при Българска търговско-промишлената палата (БТПП) има водеща роля
Коментари Харесай

Цачева: Арбитражният съд при БТПП има водеща роля

Арбитражният съд при Българска търговско-промишлената палата (БТПП) има водеща роля за одобряване на различния прийом за разрешаване на правни разногласия и основаване на обичаи в тази тенденция.

Това съобщи министърът на правораздаването Цецка Цачева Цецка Цачева Данговска е министър на правораздаването. Родена е на 24 май... към профила по време на конференцията отдадена на 120-годишния празник на арбитражната активност в системата на БТПП и 65-годишнината от основаването на Арбитражния съд при БТПП, осведомиха от ведомството.

Пред участниците в събитието, проведено от БТПП, тя акцентира напъните, които управлението на Арбитражния съд поставя за образуването на квалифицирани фрагменти за бъдещата си активност, като в продължение на повече от 12 години годишно организира образования на завършващи студенти адвокати по въпросите на арбитражи, а от 4 години провежда надпревари по интернационален търговски арбитраж за студенти.

По думите на министър Цачева през годините Арбитражният съд при БТПП продължава да бъде институцията, чиято процедура се употребява с максимален престиж измежду представителите на стопанската активност и юридическите среди.

„ Той сполучливо се приспособява към обществено-икономическите промени, настъпили след 1989 година, както и в подтекста на възстановяване и рационализиране на нормативната основа, разпоредбите за арбитражния развой, по този начин и във връзка с въвеждането на актуалните технологии – дигитализацията в администрирането на арбитражните каузи “, добави правосъдният министър.

Приветствие към участниците в конференцията насочиха ръководителят на БТПП Цветан Симеонов, ръководителят на Арбитражния съд към БТПП Благовест Пунев, почетният ръководител на Апелативен съд проф. доктор Силви Чернев и зам.-председателя Александър Кацарски.
Сред гостите в събитието бяха ръководителят на Виенския арбитражен център, ръководителите на Арбитражните съдилища при комерсиалните покои на Събрия, Украйна и Естония и зам.-председателят на Международния трибунал към Международната комерсиална камара в Париж.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР