Арбитражният съд по спорта в Лозана (КАС) реши да върне

...
Арбитражният съд по спорта в Лозана (КАС) реши да върне
Коментари Харесай

КАС отмени наказанието с отнетите точки на ПАОК

Арбитражният съд по спорта в Лозана (КАС) реши да върне на ПAOK (Солун) 7-те точки, които локалната федерация лиши поради нарушаванията по собствеността в клуба. Аналогично наказване беше наложено и на още един първокласен клуб в Гърция- Ксанти, отново поради грешки в собствеността.

Решението на КАС е да върне още веднъж въпроса за разглеждане в Комитета по обжалванията на Гръцката федерация по футбол (EPO), да стигне до сърцевината на въпроса, като преразгледа цялата обстановка още веднъж, без да приема като ангажимент рекомендацията на Професионалната лига на Гърция. Трябва да се означи, че решението да бъдат отнети точки на ПАОК и Ксанти беше последвано от три тъжби. ПАОК и Ксанти желаеха глобата да отпадне, а Олимпиакос не беше удовлетворен от наказването и искаше то да бъде по-тежко от лишаване на 7 точки за "черно-белите ".

КАС счете, че наличието на цялата обстановка не е оценена изцяло, а също по този начин и че правосъдните органи на ЕРО не би трябвало да бъдат лишавани от отговорностите си за оценка на самите детайли за връзките вътре в клубовете. Освен това арбитрите от КАС считат, че ПAOK не би трябвало да се лишава от вътрешни благоприятни условия за решение в локалните органи и вследствие на това въпросът е върнат към предходна инстанция с анулация на решението от гръцка страна.

При това състояние след анулацията, се възвръща ПАОК на 2-ото място в класирането след Олимпиакос три кръга преди края на шампионата. Олимпиакос от дълго време е сигурен първенец шампион, само че борбата за 2-о място остава сред ПАОК и АЕК и присъединяване в Шампионската лига. Три кръга преди края АЕК слиза на 3-о място с 65 точки, до момента в който ПАОК си връща 7-те и към този момент има 68. Двата тима имат още една директна борба и тя е на 15-и юли в Атина, където АЕК при победа подпечатва присъединяване в Шампионската лига.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР