Арбитражният съд на Камчатка постанови ликвидация на Публично акционерно дружество

...
Арбитражният съд на Камчатка постанови ликвидация на Публично акционерно дружество
Коментари Харесай

Съдът постанови принудителна ликвидация на Камчаткомагропромбанк

Арбитражният съд на Камчатка постанови разпродажба на Публично акционерно сдружение "Камчаткомагропромбанк " по заявление на Централната банка на Руската федерация, заяви "РИА Новости ".

Банката на Русия анулира лиценза за осъществяване на банкови интервенции от "Камчаткомагропромбанк " в действие от 31 януари. По данни на Централната банка, повече от 70% от кредитния портфейл на банката съставлява подозрителен и проблематичен дълг. В същото време банката систематично подценява размера на признатия кредитен риск.

При активността на "Камчаткомагропромбанк " са проследени признаци на безскрупулни дейности от страна на ръководството при изтеглянето на ликвидни активи, нанасящи щета върху ползите на кредиторите и вложителите, твърди регулаторът.

Съдът осведоми, че съгласно заключението на краткотрайната администрация към датата на лишаване на банковия лиценз от кредитна институция цената на активите на банката е възлизала на 2,325 милиарда рубли, а размерът на пасивите - 2,310 милиарда рубли.

"Като се има поради, че превишаването на цената на активите на банката над отговорностите възлиза на 15 милиона рубли, няма учредения за оповестяване в неплатежоспособност в сходство с раздел 189.8 от Закона за несъстоятелността. Съдът удовлетвори настояването за насилствена разпродажба на кредитна институция “, се показва в отчет на арбитражния съд на Камчатка, наблягайки че това решение е взето въз основа на заявление на Централната банка на Русия.

Държавната корпорация за гарантиране на влоговете е назначена за ликвидатор на Публично акционерно сдружение "Камчаткомагропромбанк ". По отношение на активите, съгласно Централната банка, "Камчаткомагропромбанк " към 1 януари е заемала 297-то място в банковата система на Руската федерация.

В края на януари Банката на Русия анулира банковия лиценз на Публично акционерно сдружение "Камчаткомагропромбанк ", осведоми "РИА Новости ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР