Арбитражният съд към Българаска търговско-промишлена палата (БТПП) прекрати производството по

...
Арбитражният съд към Българаска търговско-промишлена палата (БТПП) прекрати производството по
Коментари Харесай

Делото за приватизацията на Български морски флот приключи в полза на държавата

Арбитражният съд към Българаска търговско-промишлена палата (БТПП) приключи производството по делото на ”Кей Джи Маритайм Шипинг ” против Агенция за приватизация и следприватизационен надзор (АПСК) въз основа на липса на подготвеност за разглеждане на разногласието.
По този метод, настояванията на " Кей Джи Маритайм Шипинг " за смяна на приватизационния контракт с Български морски флот са оставени без почитание и делото завършва дефинитивно в интерес на страната, оповестяват от пресцентъра на вицепремиера Валери Симеонов.

Съдебният спор стартира въз основа на решение на Арбитражния съд от 2016 година, с което се почита отчасти настояването на " Кей Джи Маритайм Шипинг " за смяна на приватизационния контракт, даваща опция за отбягване на наказания за несъблюдение на приватизационния контракт. На 30 юни 2017 година Министерски съвет взе решение и АПСК показа във Върховния касационен съд иск за анулация на това решение и четири месеца по-късно Върховен касационен съд го анулира и върна на Арбитражния съд.

На 21 декември 2018 година се чака АПСК да установи какво е осъществяването на приватизационния контракт и при определяне на несъблюдение, ще предприеме съответните законови дейности за начисляване на наказателна клауза в размер на към 58 млн. лева

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР