Арбитражната комисия към Световната търговска организация публикува доклад, според който

...
Арбитражната комисия към Световната търговска организация публикува доклад, според който
Коментари Харесай

СТО: Антидъмпинговите мерки на САЩ срещу китайските стоки нарушават правилата

Арбитражната комисия към Световната комерсиална организация разгласява отчет, съгласно който Съединени американски щати не се преценяват с решението на организацията от 2014 година и подхванатите от тях антидъмпингови ограничения против импортираните от Китай артикули са в прорез със съответните ѝ правила.

Докладът поддържа решението на експертната група от март 2018 година и установи, че подхванатите от Съединени американски щати 11 антидъмпингови ограничения против създадените от Китай нефтени тръби, слънчеви панели са в прорез със съответните правила, регламентирани в Споразумение за дотации и изравнителни ограничения.

В коментар на това на 16 юли представителят на китайското комерсиално министерство съобщи, че и експертната група, и арбитражната комисия на СТО са установили, че подхванатите от Съединени американски щати антидъмпингови ограничения нарушават разпоредбите на организацията. Китай приканва американската страна неотложно да предприеме действителни дейности и да поправи грешките, с цел да се основат обективни и постоянни интернационалните търговски условия за фирмите от двете страни.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР