Араш Лахиджани е безспорно вдъхновение за всеки млад човек, който

...
Араш Лахиджани е безспорно вдъхновение за всеки млад човек, който
Коментари Харесай

19-годишен печели по 10 000 долара на месец, пишейки за видеоигри

Араш Лахиджани е несъмнено ентусиазъм за всеки младеж, който желае да е финансово самостоятелен и да се посвети на нещо, което го вълнува. Историята му е поучителна за всички възрасти - изключително в случай че търсите ново професионално занятие и сте положителни разказвачи.

Лахиджани още в гимназията осъзнава, че може да печели пари, като написа предистории на герои във идеоигри. Негов другар заплаща на фийлансър от Fiverr 70 $, с цел да му сътвори воин за Grand Theft Auto. Това предизвика интереса на Лахиджани и той стартира да изследва тематиката. Оказва се по-добро от предстоящото - може да печели пари, пишейки след учебно заведение и през уикендите.

Една седмица по-късно, през април 2021 година, той се записва във Fiverr. Оттогава е спечелил 62 400 $. Написал е предисториите на над 400 герои за онлайн версията на видеоиграта Grand Theft Auto.

През втория месец, откогато е в платформата, съумява да завоюва 9 700 $.

Никога не съм заел, че с писане мога да спечелвам 10 000 $ на месец, споделя Лахиджани, който в този момент е на 19 години и учи в Baruch College в Ню Йорк.

За разлика от експертите, които създават герои и сюжетни линии за студия за видеоигри, младият мъж написа особено за консуматори, които играят Grand Theft Auto 5 Roleplay - компютърна версия на известната конзолна игра. В тази итерация на играта играчите би трябвало да изпратят предистории на героя си, с цел да се причислят към избрани сървъри и да играят с избрани консуматори.

Клиентите на Лахиджани са хора от разнообразни възрасти - от 15-годишни деца от 50-годишни татковци. Приходите му не са постоянни. Те значително зависят от часовете, които може да посвети на писане. Тъй като е колежанин, отделя най-много по 3-4 часа дневно след учебно заведение. През септември да вземем за пример е спечелил единствено 1750 $.

Как се пишат предистории за видеоигри?

Лахиджани споделя, че уменията си да написа не дължи на часовете по литература в гимназията. Дори в този момент в Baruch College учи напълно друга дисциплинираност - статистика и количествено моделиране. Обяснява триумфа си с умеенето си да написа речи и да слуша такива. В гимназията е бил президент на класа, касиер на учебното заведение и създател на клуба по компютърни науки. Също по този начин е работил в окръжната прокуратура на окръг Насау като част от окръжна самодейност за сигурност в учебно заведение.

Във всички тези сфери Лахиджани натрупа опит и извлича скъпи уроци за общественото говорене. Така се научава да открива тези “куки ”, към които да завърти речта си.  
Същите тези типове куки в този момент служат като първо и последно изречение от предисториите на героите му, прибавя той.

Днес Лахиджани, който във Fiverr е прочут като Jimmycanwrite, предлага три типа пакети за клиенти, които костват сред $45 и $195. Най-скъпият вид, който включва предистория от 10 страници, написването на която лишава към седмица, е най-търсеният.

За тези първокласни истории колежанинът пита всеки клиент за родното място на героя, възрастта, работата, мощните и слабите страни и задачите му за бъдещето. Тези детайлности обаче не са наложителни, даже Лахиджани избира да ги няма. Това му дава креативна независимост да измисли история от нулата.

Веднъж, до момента в който размишлява за воин, пуска тв приемника и стартира да размишлява за метеоролога, който оповестява прогнозата. Представя си предисторията на този човек и тя става сюжета на идната му история.

Защо писането ще си остане спомагателна работа за Лахиджани?

Сценаристите на цялостен работен ден в студията за видеоигри вършат приблизително 56 417 $ на година, съгласно ZipRecruiter. Ако Лахиджани направи своя най-много от 10 000 $ на месец, той ще завоюва два пъти повече от това. Досега младият мъж е влагал парите си в типични покупки - 12 000 $ за кола втора употреба, 1550 $ за диамантено колие като коледен подарък за майка му, пътешествия и така нататък

Лахиджани споделя, че не възнамерява да продължи писателската кариера след дипломирането си. Вместо това ще работи в областта на финансите и ръководството на риска. Планира обаче да продължи да написа като странична активност.

Един удовлетворен клиент неотдавна му е предложил да напише персонализирана детска книга за рождения ден на племенник. Лахиджани не е приел предлагането, само че това му оказа помощ да осъзнае, че може да приложи уменията си за писане на освен това от видеоигри.

Не съм се замислял, че може да съм толкоз ловък и че мога да употребявам писането, с цел да оказвам помощ на други хора, споделя младият мъж. Наскоро той разгласява пост във Fiverr, че желае да образова гимназисти по какъв начин да пишат есета за банкет в лицей.

„ Искам да дам на хората увереността да пишат “, споделя той.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР