Арабската лига прие днес резолюция, призоваваща Бразилия и Австралия, които

...
Арабската лига прие днес резолюция, призоваваща Бразилия и Австралия, които
Коментари Харесай

Арабската лига прие резолюция, призоваваща Бразилия и Австралия, да спазват международното право

Арабската лига одобри през днешния ден резолюция, призоваваща Бразилия и Австралия, които поддържат признаването на Ерусалим за столица на Израел, да съблюдават интернационалното право, съобщи Франс прес.

Това стана на изключително съвещание на Съвета на АЛ на равнище посланици.

На срещата беше решено делегация на панарабската организация да се срещне с бразилски и австралийски представители. Делегацията ще бъде формирана от представители на страните членки и на генералния секретариат на АЛ. Тя ще предизвести бразилските и австралийските управляващи за нуждата да съблюдават интернационалното право и резолюции, касаещи юридическия статут на Ерусалим.

В събота Австралия разгласи, че ще признае Западен Ерусалим за столица на Израел, като в същото време посочи, че ще реалокира посолството си от Тел Авив след сключването на спокойно съглашение сред израелците и палестинците.

Избраният за президент на Бразилия Жаир Болсонаро пък разгласи, че скоро ще реалокира посолството на страната в Израел от Ерусалим в Тел Авив, както към този момент направиха Съединени американски щати.

Израел счита целия Ерусалим за своя столица. Палестинците желаят източната част на града за столица на бъдещата си страна.

В резолюцията Арабската лига приканва Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да поеме своите отговорности, като упражни напън върху Израел, който назовава "окупационна мощ ", с цел да приключи неотложно експанзиите си против палестинския народ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР