Арабската лига отхвърли плана на американския президент Доналд Тръмп за

...
Арабската лига отхвърли плана на американския президент Доналд Тръмп за
Коментари Харесай

Арабската лига отхвърли близкоизточния мирен план на Тръмп

Арабската лига отхвърли проекта на американския президент Доналд Тръмп за решение на израелско-палестинския въпрос. На изключителна среща на външните си министри в Кайро бе декларирано, че проектът за Близкия изток няма да докара до заслужено спокойно съглашение сред Израел и палестинците, съобщи Българска телеграфна агенция.

Арабската лига няма да спомага на Съединени американски щати за осъществяването на проекта, а Израел не би трябвало да го ползва със силови средства, се споделя в изказване след срещата.

" Американско-израелският проект " се отхвърля, тъй като " не съблюдава главните права и стремежите на палестинския народ ", прецизира панарабската организация. Междувременно по-рано през днешния ден палестинският президент Махмуд Абас разгласи разкъсване на всички връзки с Израел и Съединени американски щати точно поради проекта на Тръмп.

Преди дни президентът на Съединени американски щати предложи основаване на бъдеща палестинска страна със столица в Източен Ерусалим. Според проекта Ерусалим обаче остава " неделима " столица на Израел, а селищата, издигнати в окупираните през втората половина на 20 век територии, следва да преминат под цялостен израелски надзор.

Планът, чийто проектант е зетят на Тръмп Джаред Къшнър, планува още заледяване на построяването на израелски селища в Западния бряг за интервал от четири години. Как тъкмо ще наподобява бъдещата палестинка страна се предвиждаше да бъде конкретизирано в карта на възможните граници на двете страни, която следва да се разгласява от американската администрация. Повече за близкоизточния кротичък проект на Тръмп - тук и тук.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Близък изток (3446)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР