Арабската лига настоява за вдигане на блокадата на ивицата Газа,

...
Арабската лига настоява за вдигане на блокадата на ивицата Газа,
Коментари Харесай

Арабската лига настоя Израел да вдигне блокадата на Газа

Арабската лига упорства за повдигане на блокадата на линията Газа, оповестява " Ройтерс ". Това стана ясно след извършената в сряда изключителна среща поради спора Израел-Палестина.

Арабските външни министри завършиха срещата в Кайро, Египет, като потвърдиха смисъла на осъществяването на отговорностите на Израел по интернационалното право за палестинците.

Заместник-секретарят на Арабската лига сподели, че " удостоверяваме смисъла на възобновяването на мирния развой и започването на съществени договаряния сред Организацията за избавление на Палестина и Израел ".

Припомняме, че изключителната среща бе свикана по искане на Палестина.

В събота " Хамас " започва атака против линията Газа, при което починаха минимум 1200 души, най-смъртоносната офанзива на палестински бойци в историята на Израел.

Израел от своя страна разгласи положение на война и отвърна на удара. Израел отговори с масирана бомбардировка на Газа, която лиши живота на 1055 души, а израелската войска разположи хиляди бойци към анклава на фона на възходящите упования, че ще стартира наземна интервенция, с цел да унищожи " Хамас ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР