АР (Augmentet reality) рекламите ще генерират над 13 млрд. долара

...
АР (Augmentet reality) рекламите ще генерират над 13 млрд. долара
Коментари Харесай

AR рекламите ще генерират над $13 млрд. приходи до 2022 г.

АР (Augmentet reality) рекламите ще генерират над 13 милиарда $ доходи до 2022 година, заяви Businessinsider. Обогатената действителност (Augmented reality) е област в информатиката, занимаваща се с съчетание на данни от действителния свят с компютърно генерирани данни.

Способността на бранша да свързва нашите цифрови и физически светове преобразява метода, по който марките поддържат връзка с потребителите в обществените мрежи. Дигиталните титани Snapchat и Фейсбук печелят любовта на потребителите към AR с реклами и маркови прекарвания, отваряйки вратата за потребление на марките като ново средство за креативност и за постигане до потребителите по метод, който те ценят и на който реагират.

Въпреки че потреблението на AR в обществените медии към момента е в начален етап, към този момент е невероятно да бъде пренебрегнато от огромните играчи. Този занимателен, запаметяващ се и комфортен метод за сливане на дадена марка в живота на потребителите катализира метода, по който марките ескалират продажбите, подтикват ангажираността на потребителите и покачват информираността на марката.

Очаква се AR рекламите да съставляват над 12% от всички доходи от мобилни реклами до 2022 година и по тази причина е от решаващо значение марките да очертаят своите тактики, с цел да си обезпечат преимущество за ранно прекосяване към потреблението на технологията.

По данни на отчета на BI Intelligence, се чака броят на мобилните консуматори на AR да нарасне със 100% по отношение на 2018 година и да надвиши 1 милиард.

Потребителската реакция на AR в обществените мрежи акцентира за какво марките би трябвало да възприемат технологията за възстановяване на обществените си тактики и че това към този момент се оказва ефикасен канал за ангажиране на потребителите и разширение на техния обсег.

Има три ясни цели, които марките се стремят да реализират при използването на AR в своите тактики за обществени медии: ескалиране на конвертирани продажби, стимулиране на ангажираността на потребителите и повишение на информираността на марката.

Освен това има доста индикации, че технологията ще се усъвършенства в близко бъдеще, което ще играе съществена роля за стимулиране на потреблението на AR на марките в обществените медии.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР