Аптеките в Русия изпитват вече недостиг на инсулин и други

...
Аптеките в Русия изпитват вече недостиг на инсулин и други
Коментари Харесай

Хората в Русия се страхуват от недостиг на лекарства за диабет

Аптеките в Русия изпитват към този момент дефицит на инсулин и други създавани в чужбина средства за лекуване на диабет. Това оповестява през днешния ден съветският в. "Комерсант ", описвайки недостига на първични материали за произвеждане на лекарства в страната, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Федералната организация Росздравнадзор и сдружението на аптеките виждат повода за дефицита на инсулин в "трескавото потребителско търсене ", отбелязвайки, че множеството медикаменти за диабетици се вършат в Русия и няма учредения за паника, показва изданието.

Запитани от него пациенти изясняват нарасналото търсене с това, че другите медицински произведения, употребявани от диабетиците, се създават в чужбина, и те се запасяват поради боязън от недостиг или от мощно повишаване.

Западните наказания не обгръщат фармацевтичната промишленост, само че "Комерсант " предвижда, че съветските предприятия може да останат без първични материали и съставни елементи от импорт.

Според всекидневника Европа съвсем е спряла доставките, а тези от Китай и Индия (близо 80 на 100 от внасяните фармацевтични суровини) ще закъснеят поради разстройства по веригите за доставяне.

Местните ресурси се чака да стигнат за 3 до 6 месеца.

Русия от дълго време зависи от западните лаборатории и е задействала стратегия за заменяне на вноса за да се трансформира в страна износителка. Санкциите и контрасанкциите, които си разменят Москва и Западът, предизвикват тези старания, само че локалното произвеждане към момента зависи от вноса на първични материали.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР