Аптеките играем ролята, която държавата трябваше да свърши. Най-големият дефицит

...
Аптеките играем ролята, която държавата трябваше да свърши. Най-големият дефицит
Коментари Харесай

Антон Вълев: Държавата е големият спекулант, не аптеките

Аптеките играем ролята, която страната трябваше да свърши. Най-големият недостиг е неразбирането на държавното управление, че фармацевтите са хора на първа линия. Нямаме маски, нямаме шлемове, защитни костюми.
Това съобщи пред Българска национална телевизия ръководителят на Аптечната камара Антон Вълев.

" Разменяме си по сред си ръкавици и маски. Аптека от Гоце Делчев ще ни изпрати ръкавици, тъй като те имат, а ние не, а ние ще им върнем маски, тъй като те нямат. Играем ролята, която страната трябваше да свърши ", изясни Велев.

По аптеките не престават да липсват артикули, изясни още ръководителят на Аптечната камара.

" Няма алкохол. Държавата продаде алкохол с данък и голяма надценка. ЗАщо аптеките са спекулантите, като Министерството на финансите е огромният търгаш? Производителите на маски си подвигнаха цените. Как в аптеката да предлагаме на остарялата цена маска? ", попита Вълев.

" Можем да се сърдим единствено и само на властта. Не можем да се сърдим нито на пациентите, нито на лекарите. Как ги разделяме? Лекари, водачи, аптекари, служители на реда... Всички трябваше да са оборудвани. Всички старания са, с цел да не натоварим здравната ни система, тъй като няма потенциалът ", изясни още Вълев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР