Аптеки пуснаха на промоция лекарствени продукти. Фармацевти предлагат стоката на

Аптеки пуснаха на промоция лекарствени продукти. Фармацевти предлагат стоката на ...

Аптеки пуснаха лекарства на промоция.


Аптеки пуснаха на промоция лекарствени продукти. Фармацевти предлагат стоката на по-ниски от пазарните цени, показа проверка на Novini.bg.

Специалистите споделят, че това е фирмена политика и няма общо с изтичащ срок на годност. Практиката не е притеснителна, а е стратегия за привличане на повече клиенти. Сред медикаментите, които се предлагат по-евтино, са масово купувани хапчета, спрейове и разтворими прахчета.

Например кутийка таблетки, с които се бори главоболие, излиза с от 10% до 20% по-евтино. Така вместо да изхарчат 9 лева за лекарствен продукт против простудни заболявания пациенти спестяват от 1 до 3 лева, ако го вземат на промоция.

Изгодно излизат и различните видове билкови пастили, с които клиенти облекчават кашлица. Спрей за нос пък може да бъде закупен за между 6 и 7 лева, което е с 10 на сто по-малко от редовната цена. По аптекарските рафтове на намаление могат да бъдат открити и различни хранителни добавки като витамин С, магнезий и желязо.

Сред останалите артикули, които аптеки и дрогерии пускат на промоция, са и апарати за кръвно. Уредите излизат на места с 20% по-малко. Така например от 140 лева машинката е намалена на 112 лева.

Фармацевти споделят, че редовно на по-ниска цена се пускат лекарствени продукти, за които не е необходима рецепта. Експертите са категорични, че продуктите са в срок на годност.

Източник: novini.bg