Априлският брой на италианския Vogue ще бъде пуснат на пазара

...
Априлският брой на италианския Vogue ще бъде пуснат на пазара
Коментари Харесай

Vogue Италия с бяла корица заради COVID-19 - slava.bg

Априлският брой на италианския Vogue ще бъде пуснат на пазара на 10 април, само че корицата му е много по-различна от нормално. Списанието ще се появи с изцяло бяла първа страница, а повода е пандемията от ковид. Италия е най-засегнатата страна в Европа и една от първите, които постановиха цялостна карантина на хората.

Жителите там нямат право да излизат от домовете си без основателна причина, а всички търговски обекти без аптеки, хранителни магазини и дрогерии са затворени. Социалната изолираност продължава към този момент съвсем месец и държавното управление се надява тя скоро да даде резултат и болестта да премине своя пик.

Новият брой на Vogue също е повлиян от пандемията и по тази причина излиза с изцяло бяла корица. Главният редактор Емануеле Фернети показа в Instagram, че концепцията за месец април е била напълно друга, само че COVID-19 е трансформирал проектите.

„ Да приказваме за нещо друго, когато умират хора, лекари и медицински сестри рискуват живота си и светът се трансформира вечно, не е в ДНК-то на Vogue “, написа Фернети.
Той прибавя, че бялата корица съставлява прераждане и отдава почит на всички медици, които работят денонощно, с цел да спрат болестта и да спасят колкото се може повече човешки животи. Главният редактор се надява празната страница да е знак и на новото начало.

Това е първият път в историята на Vogue, когато списанието излиза с празна корица.

Източник: tialoto
Снимка: iStock
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР