Apple започна да сглобява някои от устройствата си в Индия

...
Apple започна да сглобява някои от устройствата си в Индия
Коментари Харесай

Apple мести 25% от производството на iPhone в Индия до 2025

Apple стартира да сглобява някои от устройствата си в Индия и Виетнам преди няколко години, постепенно намалявайки зависимостта си от Китай. Гигантът от Купертино в този момент се приготвя да трансформира двете народи в основни световни индустриални центрове, съгласно анализатори от JP Morgan, представени от Ройтерс.

В отчет, изпратен до клиенти в сряда, анализаторите на JP Morgan споделиха, че Apple ще реалокира 5% от световното произвеждане на iPhone 14 в Индия до края на 2022 година и ще разшири индустриалния си потенциал в страната, с цел да създава 25% от всички iPhone до 2025 година

Виетнам, въпреки това, ще способства с 20% от всички производства на iPad и Apple Watch, 5% от MacBook и 65% от AirPods до 2025 година, се споделя в отчета, прегледан от TechCrunch.

Индия притегли вложения от Foxconn и Wistron през последните години, като предложи доходоносни дотации, до момента в който Ню Делхи се стреми да трансформира страната в индустриален център. Присъствието на задгранични индустриални колоси, съчетано с „ значителни трудови запаси и конкурентни разноски за труд “, вършат Индия мечтано място, споделиха анализаторите.

Съперникът на Apple, Samsung дефинира Индия като основен международен индустриален център и е основала една от най-големите си заводи в страната. Китайският производител на смарт телефони Xiaomi, който сега е водач на пазара, както и неговите съперници Oppo, Vivo и OnePlus също сглобяват на локално равнище редица свои телефони в страната.

Гугъл също по този начин възнамерява да реалокира част от производството на смарт телефоните Pixel в Индия, заяви неотдавна The Information. Компанията, която пропусна доставката на водещи модели в Индия за две генерации, сподели в сряда, че ще пусне за произвеждане идните модели Pixel 7 в Индия.

Въпреки че Apple има дребен пазарен дял в Индия, производителят на iPhone разшири вложенията си в страната през последните пет години. Компанията отвори своя онлайн Apple Store в азиатската страна преди две години и обществено показа, че работи за стартирането на първия си физически магазин.

В момента Foxconn има над 20 000 оператора в своя бизнес за сглобяване на iPhone в Индия, спрямо 350 000 от тези в Китай, пресметнаха анализаторите.

„ Индийската верига за доставки на iPhone в предишното е доставяла единствено наследени модели. Интересното е, че Apple е поискала доставчиците на вслуги за произвеждане на електроника (EMS) да създават модели iPhone 14/14 Plus в Индия през 4Q/22, в границите на два до три месеца след началото на производството в континентален Китай. Много по-краткият период допуска възходящото значение на производството в Индия и евентуално по-големи разпределения на iPhone за производството в Индия в бъдеще “, се прибавя в отчета.

„ Ние имаме вяра, че Apple създава единствено модели iPhone 14/14 Plus в Индия в този момент заради по-сложното подравняване на модула на камерата на серията iPhone Pro (направено от снабдители на EMS) и по-високото търсене на локалния пазар за серията iPhone 14 (данъчни спестявания). Очакваме размерът да стартира дребен през 4Q/22 (~1 милион единици на месец, или 5% от общия размер на iPhone). “

В „ кратковременен проект “ Китай и Тайван ще продължат да печелят пазарен дял заради по-добри структури на разноските, съгласно анализаторите.

„ Тайванските снабдители на EMS, изключително Pegatron и Wistron, са по-селективни и дават приоритет на рентабилността, като в същото време се концентрират върху нови области като електрически автомобили и сървъри. Hon Hai остава главен EMS сътрудник за iPhone и би трябвало да се възползва от преместването в Индия “, се споделя в отчета.

„ Базираният в континентален Китай индустриален дял би трябвало да се насочи към локалните снабдители, до момента в който тайванските EMS имат преимущество в Индия. Във Виетнам чакаме делът да бъде разграничен сред тайванската и континенталната китайска EMS. “

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР