Apple Watch е в състояние да открие нередовен пулс на

...
Apple Watch е в състояние да открие нередовен пулс на
Коментари Харесай

Apple Watch открива неправилен сърдечен ритъм, сочи американско проучване

Apple Watch е в положение да открие неточен пулс на сърцето, който може да е сигнал за нуждата от по-нататъшно наблюдаване за сериозен проблем със сърдечния темп, сочат данни от огромно изследване, финансирано от Apple Inc.

Изследователите се надяват, че технологията може да помогне за ранно разкриване на предсърдно мъждене, най-често срещаната форма на несиметричен сърдечен темп. Пациентите с нелекувана AF са пет пъти по-склонни да получат инсулт.

Резултатите от най-голямото проучване за AF и скрининг, включващо над 400 000 консуматори на Apple Watch, които бяха поканени да вземат участие, бяха показани в събота на срещата на Американския лицей по кардиология в Ню Орлиънс.

От 400 000 участници, 0,5%, или към 2000 участници, са получили вести за погрешен пулс. Тези хора са били изпратени с ЕКГ (електрокардиография) лейкопласт за носене за следващо разкриване на епизоди на предсърдно мъждене.

Една трета от тези, чиито часовници са разкрили погрешен пулс, са удостоверили, че имат предсърдно мъждене, употребявайки ЕКГ технологията, споделят откриватели.

Около 84% от нерегулярните импулсни уведомления по-късно бяха доказани, че са епизоди на AF, демонстрират данни.

Проучването също по този начин откри, че 57% от участниците, които са получили сигнал на часовника си, търсят здравна помощ.

За Apple данните обезпечават огнева мощност, защото тя се придвижва в опазването на здравето. Новата му серия 4 Watch, която стана налична едвам откакто изследването е почнало, има опция да вземе електрокардиограма за разкриване на сърдечни проблеми.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР