Apple винаги е била известна с високите цени не само

...
Apple винаги е била известна с високите цени не само
Коментари Харесай

Apple изуми със стойка за монитор за 1000 долара

Apple постоянно е била известна с високите цени освен на продуктите, само че изключително на аксесоарите към тях. Обикновени неща като кабел могат да костват над 30 $ да вземем за пример. Но тази седмица компанията провокира много диспути откакто реши да продава настрана стойката за новия си екран, освен това на цена от 999 $. Цената е единствено за стойката, не за монитора.Описанието на Apple за стойката е много детайлно и дълго. В него компанията споделя, че така наречен Pro Stand, е " комплицирано създадено рамо, което съвършено балансира екрана, тъй че той на практика се усеща безтегловен и разрешава на потребителя да го поставяи във всяка позиция ".Стойката разрешава на потребителя да контролира монитора по височина и да го завърта във отвесна позиция. Apple акцентира и опцията за лесното откачане на монитора от стойката, тъй че тя да може да бъде пренасяна и употребена на други места.

Реакциите не закъсняха. Очаквано, те бяха в двете крайности. Според мнозина стойката е чиста проба " стрижене на овцете ", а съгласно други е хитро бизнес решение, което е трябвало да бъде измислено преди доста време.
Само мониторът, който се споделя Pro Display XDR, коства 5000 $. Стойката за него коства упоменатите 999 $, а общоприета VESA приставка за други стойки - 199 $.

Блогът Engadget разказва предлагането на Apple по този начин: " Стойка за 999 $ разказва всичко, което е сбъркано с Apple през днешния ден ".

Според BusinessInsider обаче в решението на компанията има логичност. Тя цитира видеоредактора и влогър Макръс Браунлий, който споделя, че за доста експерти решнието е уместно. Много от тях си имат деликатно подредени компютърни конфигурации и системи от няколко монитора. Те Не употребяват вградените им стойки, а лични, към които ги закачват с адаптери. Затова съгласно Браунлий по този начин тези хора пестят 1000 $ от цената на монитора.

И въпреки това да звучи разумно, въпросът за какво стойка за екран може да коства 1000 $ остава отворен. Най-близкият отговор е, че това се оказва доста нишов артикул за платежоспособни клиенти и за тях цената няма да е чак подобен проблем.

Но сигурно решението на компанията не ѝ завоюва позитивни мнения измежду елементарните консуматори. За тях сходна цена за подобен базов аксесоар е обръщение, че може би заплащат прекалено много и за останалите артикули на компанията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР