Apple вероятно няма да представи очила за добавена реалност (AR)

...
Apple вероятно няма да представи очила за добавена реалност (AR)
Коментари Харесай

Стилната концепция на Apple Glasses ни представя бъдещето на AR

Apple евентуално няма да показа очила за добавена действителност (AR) до края на това десетилетие, само че това не стопира образните дизайнери да заливат мрежата с концептуални фантазии за това по какъв начин ще наподобяват Apple Glasses или смарт очилата на калифорнийския колос. А те имат капацитет да ни преведат към идващото потомство софтуерен прогрес както iPhone направи преди тях.

Тази най-нова идея идва от Martin Hajek и те несъмнено са най-стилните Apple Glasses, който сме виждали до момента. Очилата на Apple в макетите на Hajek в действителност наподобяват като същински очила, само че те също са задоволително огромни, с цел да дават потребна информация на потребителя.

Погледни от близко:

 Стилната идея на Apple Glasses ни показва бъдещето на AR

Технологичният свят към момента не е създал чифт AR очила, които не наподобяват смешни, само че с концепцията на Хайек се надяваме, че Apple Glasses могат да трансформират всичко това. Неговата визия обгръща минималистичния жанр на Apple, комбиниран в комплект с футуристична технология за добавена действителност.

В допълнение към поддръжката на лещите, рамката на очилата може да се употребява за настаняване на датчици, камера, безжични антени и други. Hajek даже прибавя разрез като от последните iPhone от X серията насам в предната част на очилата, който ще съдържа датчици за околната среда и друга камера.

 Стилната идея на Apple Glasses ни показва бъдещето на AR

За да си взаимодействат с очилата, носителите просто употребяват цифров бутон в профил. Безжичното зареждане би било една от потребните функционалностите на очилата. Очилата обаче не биха били евтини. iDropNews и Hajek предвиждат, че сходен артикул ще костват към $1000 за най-евтиния модел. Apple също евентуално ще ги предлага в най-различни цветове.

Според слуховете на Apple към този момент има скрито поделение със стотици чиновници, работещи по планове за виртуална и добавена действителност.

Apple изследва технологиите за добавена действителност повече от 10 години въз основата на разбор на подадените патентни поръчки от компанията, само че с взрива на AR, който избухва  с стартирането на ARKit (софтуер от Apple за разработкa на приложения с добавена реалност), оборудването на Apple става все по-сериозно и може да докара до фактически отдаден на AR/VR артикул в не прекомерно далечното бъдеще.

Намеци за идните AR Glasses на Apple бяха открити в последната iOS 13, което допуска, че създаването на AR / VR устройство продължава и в действителност не е спряно, макар някои клюки за това.

Смарт очилата, заложени в iOS 13, наподобява, че са с кодово име „ Garta “, а Apple има приложение „ STARtester “ за тестови цели, дружно с голям брой препратки към систематичната обвивка „ StarBoard “ и поредност от изображения.

Apple Glasses ще влязат в всеобщо произвеждане незабавно след четвъртото тримесечие на годината преди началото на 2020 година, съгласно известния софтуерен анализатор на Apple Минг-Чи Куо.

Bloomberg съобщи, че Apple създава AR-фокусиран артикул със специфичен екран, вграден процесор и нова операционна система „ rOS “ или действителност. rOS се споделя, че се основава на iOS, операционната система, с която работи iPhone. За смарт продукта Apple създава чип „ system-on-a-package “, сходен на този в Apple Watch.

 

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР