Apple въведе нови ограничения в своя онлайн магазин App Store,

Apple въведе нови ограничения в своя онлайн магазин App Store, ...

Apple забрани добиването на криптовалута на нейни устройства.Apple въведе нови ограничения в своя онлайн магазин App Store, които на практика забраняват на публикуваните приложения да добиват криптовалута на устройства, работещи под управление на iOS. Това съобщи WCCFtech, цитиран от TechNews.

Изключение от това правило се допускат само за приложения, в които криптомайнингът се извършва не на смартфон iPhone или таблет iPad, а извън устройствата – например, с използване на облачни изчисления.

В секцията, посветена на енергийно-ефективните апликации, Applе посочва, че „приложенията не трябва да разреждат бързо батерията, да предизвикват прекомерно нагряване или да създават ненужно натоварване на ресурсите на устройството”.

В допълнение, Apple забранява на приложенията да пускат несвързани с основната им функция фонови процеси, като например добив на криптовалута.

Очевидно, въведените забрани за криптомайнинг в приложенията за iOS целят да предотвратят намаляването на времето за автономна работа на iPhone и iPad.

Редактор: Деница Райкова

Източник: expert.bg