Apple увеличава своите възможности в областта на изкуствения интелект, като

...
Apple увеличава своите възможности в областта на изкуствения интелект, като
Коментари Харесай

Apple ускорява плана за въвеждане на ИИ в iPhone

Apple усилва своите благоприятни условия в региона на изкуствения разсъдък, като прави серия от придобивания, назначава чиновници и актуализира хардуера, с цел да внедри ИИ в идващото си потомство iPhone, заяви Financial Times.


Данни от промишлеността и университетски писания, както и сведения от вътрешни хора от софтуерния бранш, сочат, че калифорнийската компания е съсредоточила най-голямо внимание върху решаването на софтуерния проблем за потребление на ИИ посредством мобилни устройства.

" Производителят на iPhone е бил по-активен от конкурентните огромни софтуерни компании, в закупуването на започващи предприятия с ИИ, придобивайки 21 от началото на 2017 година ", демонстрира изследване на PitchBook. Най-новото от тези придобивания е покупката при започване на 2023 година на основания в Калифорния стартъп WaveOne, който предлага видеокомпресия, задвижвана от ИИ.

" Те се готвят да създадат някои обилни сливания и придобивания ", сподели Даниел Айвс от Wedbush Securities. " Ще бъда шокиран, в случай че не създадат забележителна договорка с ИИ през тази година, тъй като сега тече конкуренция и Apple няма да гледа в профил. "

Според неотдавнашна аналитична информация на Morgan Stanley, съвсем половината от обявите за работа с изкуствен интелект на Apple към този момент включват термина " Deep Learning ", който се отнася до логаритмите, задвижващи генеративния ИИ - модели, които могат да основават сходен на човешки текст, аудио и код за броени секунди. През 2018 година компанията нае топ мениджъра на Гугъл по изкуствен интелект Джон Джанандреа.

Apple нормално пази в загадка проектите си за изкуствен интелект, макар че огромните софтуерни противници, като Microsoft, Гугъл и Amazon, акцентират многомилиардни вложения в авангардната технология. Но съгласно лица, осведомени с промишлеността, компанията работи по свои лични огромни езикови модели - технологията, която зарежда артикули с генеративен ИИ, като ChatGPT на OpenAI.

Главният изпълнителен шеф Тим Кук съобщи пред анализатори предишното лято, че " прави изследвания в необятен набор от технологии за изкуствен интелект, влага и внедрява нововъведения отговорно, когато става въпрос за новата технология ".

Изглежда, че задачата на Apple е да оперира с генеративен ИИ посредством мобилни устройства, което би разрешило чатботовете и приложенията с ИИ да работят на личния хардуер и програмен продукт на телефона, а не да се зареждат от облачни услуги в центрове за данни. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР