Apple твърди, че губи повече пари, отколкото печели, при всеки

...
Apple твърди, че губи повече пари, отколкото печели, при всеки
Коментари Харесай

Apple: Губим пари при ремонтите на iPhone и Macbook

Apple твърди, че губи повече пари, в сравнение с печели, при всеки ремонт на iPhone и Macbook, съобщи Би Би Си.  

Отговаряйки на въпрос на американски политици, проверяващи aнтиĸoнĸypeнтнитe пpaĸтиĸи, от Apple обявиха, че що се отнася до ремонтите на потребителски устройства те работят на загуба от 2009 година насам.

Ремонтните услуги на компанията нормално костват няколко пъти по-скъпо от тези на нелицензираните сервизи, прецизира Би Би Си.

През септември Apple е получил лист с въпроси от регулаторите в Съединени американски щати, които проверяват конкуренцията на цифровите пазар.

В отговор на въпрос какъв брой печелят от ремонтни услуги, от Apple дават отговор: „ През всяка година от 2009 година насам, разноските за поправки надвишават приходите, генерирани от тях “.

Във Англия да вземем за пример, компанията взима по 326,44 паунда за промяна на екарана на iPhone 11 Pro Max и по 596,44 паунда за други поправки на устройството, в случай че гаранцията му е изтекла и потребителят няма предпазен проект АррlеСаrе+.

От Би Би Си оповестяват, че цените в неофициалните сервизи варират, само че нормално са доста по-ниски от тези в сервизите на Apple. От медията откриват сервизи, които сменят екран на iPhone 8 за сред 50 и 90 паунда.

„ За страдание, няма метод да проверим изказванията на Apple за ремонтите, поради неясноти в докладите за приходите “, разяснява експерт от iFixit.

 „ Знаейки цените, които ние плащаме за елементи, и общите разноски за труда в промишленост, наподобява мъчно за поверие, че те не печелят пари от ремонтните услиги. “, прибавя той.

Apple отбрани високите си цени пред американските регулатори, като съобщи, че ремонтите, осъществени от необучени техници, носят риск от неспазване на процедурите за сигурност и ремонт и могат да доведат до погрешно действие, неприятно качество на ремонта и проблеми със сигурността.

На въпрос дали са подхванали ограничения, с цел да лимитират избора на потребителите до неоторизирани сервизи, от Apple споделят, че не са предприемали сходни дейности.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР