Apple трябва да плати повече от 500 милиона долара обезщетение

...
Apple трябва да плати повече от 500 милиона долара обезщетение
Коментари Харесай

Apple осъдена да плати 500 млн. долара обезщетение

Apple би трябвало да заплати повече от 500 милиона $ обезщетение и рента за нарушавания на 4G патент, държан от компанията за интелектуална благосъстоятелност PanOptis, постанови съд в Тексас.
Технологичният колос, който сега коства съвсем 2 трилиона $, ще апелира решението, оповестиха локалните медии.
PanOptis, която е профилирана в лицензирането на патенти, изправи Apple пред съда през февруари предходната година, като съобщи, че „ ябълката “ отхвърля да заплаща за потреблението на 4G LTE технологии в своите смарт телефони, таблети и часовници.
" Ищците неведнъж са преговаряли с Apple за реализиране на съглашение за лицензи “, които Apple нарушава, се споделя в правосъдното дело.
" Преговорите бяха несполучливи, защото Apple отхвърля да заплати франчайз на лиценза на ищеца. "
Apple твърди безрезултатно, че патентите са невалидни.
„ Съдебни каузи от този вид на компании, които натрупват патенти, просто с цел да тормозят промишлеността, служат единствено за заглушаване на нововъведенията и вредят на потребителите “, се споделя в известие на Apple.
Случаят е един от многото патентни искове от лицензиращи компании, които не създават артикули, само че имат права върху избрани технологии. Критиците назовават тези компании „ патентни тролове “.
Съдът в Тексас два пъти се произнася против Apple в предишното, като изисква от компанията да заплати стотици милиони долари на VirnetX - друга компания, профилирана в патентни правосъдни разногласия.
На своя уеб страница PanOptis предлага да ръководи патентите на своите клиенти, което им разрешава да се концентрират върху „ нововъведения и ново развиване “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР