Apple спечели и преразглеждането на делото си срещу Samsung, в

...
Apple спечели и преразглеждането на делото си срещу Samsung, в
Коментари Харесай

Apple спечели дело за 538 млн. долара срещу Samsung

Apple завоюва и преразглеждането на делото си против Samsung, в което упреква корейската компания в нарушени пантенти на iPhone. Съдебно жури още веднъж е определило настояването на Apple като основателно и осъжда Samsung да заплати 538,6 млн. $, оповестява онлайн изданието VentureBeat.

Apple и Samsung в спор какво направи iPhone революционен

Apple: Свободата на словото е значима, само че не е всичко

Делото сред двете компании стартира през април 2011 година Apple упрекна Samsung, че е копирала и нарушила патенти в дизайна на iPhone за своите мобилни телефони. През август 2012 година Apple завоюва делото и Samsung трябваше да заплати 1 милиарда $ отплата.

Apple наказана да заплати 502 млн. $ поради патенти

Седем малко известни обстоятелството за Apple

Разбира се, корейската компания апелира. През това време тя заплати 548 млн. $ на Apple, само че оспорваше останалата част от сумата. Делото доближи даже до най-висшия съд на Съединени американски щати, който го върна за ново преразглеждане на компенсацията.

То стартира този месец, като завърши много бързо. Samsung се аргументираше, че Apple не би трябвало да получава толкоз огромна отплата, тъй като патентите са нарушени единствено в някои съставни елементи на устройството, а не в цялото устройство. Според Samsung не е заслужено Apple да получава отплата за цената на цялото устройство, а единствено за цената на компонентите-нарушители. Ако беше убедила съда в това изказване, Samsung щеше да заплати доста по-малка сума и оферираше тя да е не повече от 28 млн. $. Съдът обаче счита, че компенсацията би трябвало да е по-голяма.

Тим Кук: Сега е най-хубавото време за живеене в историята

Возняк: iPhone 8 е същият като iPhone 7 и като iPhone 6

Очаквано Apple е удовлетворена от решението. Компанията споделя в публично изказване, че "е факт, че Samsung непосредствено копира нашия дизайн и благодарим на журито за тяхната работа и сме удовлетворени, че е според, че Samsung би трябвало да заплати за копирането на нашите артикули ".

Samsung има по-различна позиция и за в този момент не се отхвърля напълно от битката. "Решението е в несъгласие с единомислещото решение на Висшия съд в интерес на Samsung По отношение на мащаба на компенсацията. Ще разгледаме всички разновидности, с цел да получим резултат, който да не пречи на творчеството ", споделя компанията в свое изказване.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР