Apple се подготвя да атакува по-бюджетния сектор на пазара за

...
Apple се подготвя да атакува по-бюджетния сектор на пазара за
Коментари Харесай

Apple разработва по-евтин iPhone без лъскави екстри

Apple се приготвя да нападна по-бюджетния бранш на пазара за мобилни телефони, в опит да съживи продажбите на iPhone, съгласно анализатор.

Samik Chatterjee от JP Morgan показа изследване, в което е разкрил, че компанията желае да предложи телефон, който да е в по-нисък клас от нормалното за компанията. Това ще стане през 2020 година.

Според медията CNBC, която е видяла отчета на анализатора, приказваме за по-евтин, 4.7-инчов iPhone с LCD екран. Не се чака той да поддържа 5G. Звучи по-скоро като продължение на iPhone 8, а не като настоящия в медиите iPhone SE 2.

Chatterjee предсказва, че дружно с този телефон ще забележим и три OLED 5G телефона през септември 2020-та. Според него те ще са с размери на екрана от 5.4 инча, 6.1 инча и 6.7 инча. Ще има поддръжка на mmWave честоти.

Прогнозите на JP Morgan сочат, че Apple ще продаде 195 милиона iPhone устройства през идната година. Прогнозата за 2019 година е за 180 милиона устройства.

В момента iPhone предлага три телефона – 5.8-инчовият OLED iPhone XS, 6.1-инчовият LCD iPhone XR и 6.5-инчовият OLED iPhone XS Max.

Интересен миг е, че по-рано тази година анализаторът Ming-Chi Kuo предсказа в свое изследване, че новите три модела iPhone ще са по-различни от това, което виждаме в информацията на Chatterjee. Kuo залага на 5.8-инчов OLED модел, 6.1-инчов LCD модел и 6.5-инчов OLED модел. Според него, нито един от тях няма да има 5G поддръжка.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР