Apple разработва множество различни устройства в тайните си лаборатории, но

...
Apple разработва множество различни устройства в тайните си лаборатории, но
Коментари Харесай

3 прототипа на Apple, които не успяха да видят бял свят

Apple създава голям брой разнообразни устройства в тайните си лаборатории, само че единствено някои от тях стигат до пазара

Емил Василев преди 9 секунди 2 Сподели

Най-четени

IT НовиниЕмил Василев - 21:00 | 20.05.2023

Microsoft предизвестява за нова заплаха: ИИ стартира да се държи като същински човек

IT НовиниЕмил Василев - 20:30 | 20.05.2023

Тази технология, подкрепена от Бил Гейтс, може да се окаже бъдещето на слънчевата сила

АвтомобилиИван Давидов - 21:11 | 18.05.2023

Кои са 16-те най-икономични и здрави SUV-та съгласно Consumer Reports?

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Като софтуерна корпорация струваща трилиони долари, Apple отделя доста време и пари за изследвания, патентоване и работа по прототипи, преди да пусне действителни артикули на пазара, само че не всички прототипи на компанията виждат бял свят. Например, Apple има доста патенти, свързани с iPhone и iPad, които може би в никакъв случай няма да бъдат осъществени.

По същия метод и преди е имало доста прототипи на разнообразни артикули на Apple, които в този момент се считат за „ забравени скъпоценни камъни “, и не е като да не са получили никаква обществена изява. Няколко от тях даже имат ранни прототипи, които са били добити от фенове, а в тази публикация ще може да научите за три от тях.

1. Magic Charger

Когато Apple дебютира със стандарта за зареждане MagSafe за своите iPhone-и, компанията създаде и първообраз на стойка за зареждане. Въпреки, че Apple не разгласи обществено и не пусна продукта, няколко бройки от MagSafe Magic Charger се появиха на бял свят, а колекционерите, които съумяха да се снабдят с устройството, споделиха всичко за него със света.

Както показа @KyoukoMizumi, прототипът се отличава с изчистена алуминиева структура с MagSafe шайба. Към него има и USB-C кабел, който разрешава на потребителите да свържат устройството с адаптер за зареждане. Любителят е съумял да свърже устройството към своя Mac, което разкрива и формалното име на прототипа.

Въпреки че този първообраз на Apple не наподобява да е бил упоменат от Apple някъде, колосът от Купертино пусна нещо сходно, наречено MagSafe Duo, като формалното устройство предлага както шайба за зареждане на Apple Watch, по този начин и MagSafe шайба за зареждане на iPhone. В резултат на това потребителите могат да зареждат две разнообразни устройства по едно и също време.

Въпреки това, MagSafe Duo се лимитира до 11 W за MagSafe, когато се свързва с 20 W адаптер, и единствено 14 W при потреблението на 27 W адаптер за зареждане.

2. AirPower

За разлика от Magic Charger, AirPower имаше своя формален дебют. Apple разгласи устройството през септември 2017 година. Тогава колосът от Купертино се похвали, че е разкрил метод, който ще улесни основаването на този провокационен аксесоар, само че след няколко години това прототипно устройство на Apple беше анулирано.

Ако не сте осведомени с този първообраз на Apple, той всъщност съставлява Qi поставка за безжично зареждане, която трябваше да поддържа едновременното зареждане на Apple Watch, iPhone и AirPods. Теорията беше, че потребителите ще могат да употребяват една станция за зареждане, с цел да заредят всичките си устройства.

За този първообраз Apple разказваше по какъв начин потребителите могат да слагат устройствата си на всички места по повърхността му, а с цел да реализира това, Apple трябваше да сложи голям брой вътрешни намотки в подложката за зареждане. Въпреки че концептуално продуктът изглеждаше отлично, Apple не съумя да направи по този начин, че подложката за зареждане да дава отговор на високите ѝ стандарти.

По-точно, Apple имаше опасения за сигурността на устройството, което в последна сметка накара компанията да анулира продукта и да изхвърли обвързваните с него прототипи на боклука през март 2019 година. И въпреки, че Apple не продаваше публично AirPower на потребителите, няколко запалянковци съумяха да се снабдят с него. Това в последна сметка ни дава опция да се срещнем с вътрешността на устройството.

Макар да е доказано, че Apple към този момент не работи по AirPower, Tesla пусна свое сходно устройство за безжично зареждане. В основата си то съставлява устройство, което всъщност възпроизвежда прототипа на Apple. При предлагането на Tesla можете да зареждате три устройства с поддръжка на Qi по едно и също време и да получите до 15 W скорост на зареждане за всяко от тях.

3. Двупортов iPad 1

Последният първообраз е малко по-малко прочут от другите два. Този първообраз бе индиректно материализиран в някои по-късни устройства на Apple. През 2021 година запалянко с прякор @1nsane_dev се снабди с iPad от първо потомство с два врата. Той има два идентични врата, които ви разрешават да употребявате два съвместими аксесоара по едно и също време.

Забележително е, че Apple е подредила портовете вярно в този първообраз. Единият от тях се намира в долната част, а другият – в левия завършек на таблета. Това разположение има смисъл, тъй като ви разрешава да свържете iPad-а към зарядно устройство, до момента в който другият порт може да се употребява за свързването на клавиатури, докове или други аксесоари.

Двата врата са идентични и поддържат съвместими аксесоари, които разчитат на 30-пинов конектор.

Интересното на този първообраз е, че и двата врата могат да се употребяват по едно и също време. За благополучие този ужасяващ дизайн по този начин и не беше разгласен публично и не стигна до клиентите.

Въпреки че iPad с два врата не беше пуснат на пазара, концепцията му продължава да съществува като Smart Connector, който се предлага в по-новите модели iPad. Потребителите на iPad към този момент могат да разчитат на свързването на външни аксесоари посредством него. Той не нарушава естетиката на таблета и не наподобява несвоевременно.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР