Apple разхлабва ограниченията за сервизиране на Mac компютри(снимка: CC0 Public

...
Apple разхлабва ограниченията за сервизиране на Mac компютри(снимка: CC0 Public
Коментари Харесай

Apple прави по-достъпен ремонта на Mac


Apple разхлабва рестриктивните мерки за сервизиране на Mac компютри
(снимка: CC0 Public Domain)

Apple предприе ход, който ще улесни потребителите на Mac при ремонта на техните компютри. Компанията уголемява програмата си за сервизиране от самостоятелни снабдители на сходни услуги, заяви Ройтерс.

Досега обхващаше единствено извънгаранционните поправки на смарт телефони iPhone на територията на Съединени американски щати. Програмата дава опция на самостоятелни сервизни центрове да получат достъп до истински елементи и принадлежности за ремонт на Apple техника.

В резултат на това дребни сервизи получиха същите елементи, принадлежности, образователни материали, указания за ремонт и диагностика като фирмените магазини на Apple и сертифицираните сервизни центрове на компанията.
още по тематиката
За да упражняват тази активност – да вземем за пример промяна на екран или батерия на смарт телефона, външните сервизи би трябвало да имат само iPhone-сертифициран експерт, който е минал изпит в оторизиран онлайн тестов център.

Желаещите да ремонтират Mac компютри могат да се причислят към програмата Independent Repair Provider Program гратис, без да минават процеса на узаконяване от компанията за оторизиран сервизен център. В програмата не могат да се включат оторизираните риселъри на Apple.

Миналия месец Apple разгласи, че уголемява програмата, с цел да включи в нейния обсег Канада и Европа. Добавянето на Mac към програмата безспорно ще улесни потребителите, които в този момент ще могат да ремонтират компютрите си в самостоятелни сервизи.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР