Apple работи по напълно нова система за лицево разпознаване. За

...
Apple работи по напълно нова система за лицево разпознаване. За
Коментари Харесай

Нова технология на Apple вече ще разпознава лицето и с маска

Apple работи по изцяло нова система за лицево различаване. За патента за технология, регистриран от Службата за патенти и търговски марки на Съединени американски щати, се оповестява от PatentlyApple.
Системата е радикално друга от Face ID, която Apple употребява от няколко години. Последната е интензивно подложена на критика от потребителите през 2020 година, когато заради пандемията от ковид лицата им са покрити с маски. За новата технология маските и очилата няма да са проблем.
Патентът се основава на по този начин наречената топлинна карта на лицето, която е неповторима за всеки човек и е съвсем невероятно да се заблуди. По време на сканирането смарт телефонът основава мрежа с разнообразни повърхности на лицето на потребителя, за всяка от които ще бъде основан топлинен автограф.
Не е обаче изцяло ясно по какъв начин ще работи новата Face ID при по-сложни условия - при нараснали телесни температури или при минусови температури на околната среда. Във всеки случай технологията към момента е надалеч от практическо внедряване в iPhone и iPad.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР