Apple представи новата версия на мобилната операционна система iOS по

...
Apple представи новата версия на мобилната операционна система iOS по
Коментари Харесай

Добавена реалност и какво още да очакваме в iOS 11

Apple показа новата версия на мобилната операционна система iOS по време на своята конференция WWDC в Сан Хосе, Калифорния. Както постоянно, компанията дава обещание доста новости и усъвършенствани услуги. Тази година фактически има и напълно нови неща за iOS, написа vesti.bg. Едно от тях е поддръжката на добавена действителност. Чрез нея основателите на приложения за iPhone и iPad ще могат да разработят напълно нови услуги и игри. Добавената действителност употребява вградената камера и в действително време наслага изображения по екрана, да вземем за пример приложение, което демонстрира спомагателна информация за забележителности. Apple не показа своя съответна услуга с добавена действителност, като чака основателите на приложения да се развихрят сами и да се възползват от предоставените от компанията софтуерни принадлежности за задачата.

iOS 11 има усъвършенствания и във опциите на камерата. Има нов режим за портретни фотоси с HDR и оптична стабилизация от версиите на iPhone, които разполагат с такава. Камерата може да прави и анимирани фотоси, има нов режим за усъвършенстване на фрагментите, както и нова технология, която понижава размера на фотосите без да утежнява качеството им.
Мобилната платформа има и режим " не ме безпокой до момента в който карам ". Чрез него iPhone автоматизирано ще засича по кое време потребителят кара и няма да демонстрира уведомления и известия, с цел да не разсейва. Има и алтернатива за автоматизиран отговор на получените известия.

Специално за iPad iOS 11 има ново поле за бърз достъп до постоянно употребяваните приложения и документи от всеки екран. Има и алтернатива за потребление на две приложения по едно и също време на един екран, както и подредбата им по двойки, които да се превключват дружно.
Гласовият помощник Siri също е освежен. Визуално всичко ще е както до момента, само че Apple споделя, че Siri ще може да води по-натурални диалози и ще може да прави оферти въз основата на интензивността на потребителя.

Обновени са и множеството вградени приложения като Apple Music, Apple Maps, App Store и други Обновленията включват както нови функционалности, по този начин и промени в интерфейса.

iOS 11 към този момент се предлага като бета версия за разработчици. Компанията ще съблюдава традицията и ще пусне финалната версия през есента. Тя ще е налична за всички модели iPhone от 5s нагоре, както и за iPad Air, iPad Pro, iPad mini 2, петото потомство на iPad и шестото потомство на iPod Touch.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР