Apple представи новата версия на мобилната операционна система iOS по

Apple представи новата версия на мобилната операционна система iOS по ...

Добавена реалност и какво още да очакваме в iOS 11.

Apple представи новата версия на мобилната операционна система iOS по време на своята конференция WWDC в Сан Хосе, Калифорния. Както винаги, компанията обещава много новости и подобрени услуги. Тази година действително има и изцяло нови неща за iOS, пише vesti.bg. Едно от тях е поддръжката на добавена реалност. Чрез нея създателите на приложения за iPhone и iPad ще могат да разработят изцяло нови услуги и игри. Добавената реалност използва вградената камера и в реално време наслага изображения по екрана, например приложение, което показва допълнителна информация за забележителности. Apple не представи своя конкретна услуга с добавена реалност, като очаква създателите на приложения да се развихрят сами и да се възползват от предоставените от компанията софтуерни инструменти за целта.

iOS 11 има подобрения и във възможностите на камерата. Има нов режим за портретни снимки с HDR и оптична стабилизация от версиите на iPhone, които разполагат с такава. Камерата може да прави и анимирани снимки, има нов режим за оптимизиране на кадрите, както и нова технология, която намалява размера на снимките без да влошава качеството им.
Мобилната платформа има и режим "не ме безпокой докато шофирам". Чрез него iPhone автоматично ще засича кога потребителят шофира и няма да показва уведомления и съобщения, за да не разсейва. Има и опция за автоматичен отговор на получените съобщения.

Специално за iPad iOS 11 има ново поле за бърз достъп до често използваните приложения и документи от всеки екран. Има и опция за използване на две приложения едновременно на един екран, както и подредбата им по двойки, които да се превключват заедно.
Гласовият асистент Siri също е обновен. Визуално всичко ще е както досега, но Apple казва, че Siri ще може да води по-натурални разговори и ще може да прави предложения на базата на активността на потребителя.

Обновени са и повечето вградени приложения като Apple Music, Apple Maps, App Store и др. Обновленията включват както нови функции, така и промени в интерфейса.

iOS 11 вече се предлага като бета версия за разработчици. Компанията ще спази традицията и ще пусне финалната версия през есента. Тя ще е налична за всички модели iPhone от 5s нагоре, както и за iPad Air, iPad Pro, iPad mini 2, петото поколение на iPad и шестото поколение на iPod Touch.

Източник: blitz.bg